16. siječnja 2015.

Mala slatka veganska torta: jednostavna, čokoladna i meka

Ispratite ovaj recept i zasladite trpezu finom veganskom čokoladnom tortom, savršenom uz čašu bademovog mleka...
mala_slatka_veganska_torta_jednostavna_cokoladna_i_meka
Sve što vam je potrebno za ovaj slatkiš znatno je zdravije od većine onoga što se inače koristi u pripremi čokoladnih

torti.

Sastojci:
  • 350 ml neslađenog bademovog mleka
  • 2 kašičice belog ili jabukovog sirćeta
  • 150 ml neslađenog jabukovog soka
  • 80 ml jače kafe (ili dodajte još toliko bademovog mleka)
  • 80 gr topljenog kokosovog ulja (semenki grožđa ili ulja od repice)
  • 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
  • 250 gr pšeničnog brašna
  • 250 gr šećera šećerne trske
  • 125 gr neslađenog kakao praha


  • 2 kašičice sode bikarbone
  • kašičica praška za pecivo
  • četvrtina kašičice soli
Za fil:
  • 200 gr veganskog mekog putera
  • dve i po do tri šolje šećera u prahu
  • 80 gr neslađenog kakao praha
  • 50 gr poluslatke čokolade bez mleka, istopljene i mlake
  • 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
  • 50 ml bademovog mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni, namažite  i navlažite pravougaoni pleh i pleh za kolače kako se ništa ne bi zalepilo. Pospite površinu pleha kakao prahom, istresite višak, i sklonite to u stranu. U velikoj posudi za mešanje pomešajte bademovo mleko i sirće, i ostavite smesu da se "aktivira" nekoliko minuta. Zatim, dodajte ulje, kafu, vanilin ekstrakt, i sok od jabuke i mešajte dok se ne zapeni.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar