Ispratite ovaj recept i zasladite trpezu finom veganskom čokoladnom tortom, savršenom uz čašu bademovog mleka...
torti.
Sastojci:
- 350 ml neslađenog bademovog mleka
- 2 kašičice belog ili jabukovog sirćeta
- 150 ml neslađenog jabukovog soka
- 80 ml jače kafe (ili dodajte još toliko bademovog mleka)
- 80 gr topljenog kokosovog ulja (semenki grožđa ili ulja od repice)
- 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
- 250 gr pšeničnog brašna
- 250 gr šećera šećerne trske
- 125 gr neslađenog kakao praha
- 2 kašičice sode bikarbone
- kašičica praška za pecivo
- četvrtina kašičice soli
- 200 gr veganskog mekog putera
- dve i po do tri šolje šećera u prahu
- 80 gr neslađenog kakao praha
- 50 gr poluslatke čokolade bez mleka, istopljene i mlake
- 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
- 50 ml bademovog mleka
Zagrejte rernu na 170 stepeni, namažite i navlažite pravougaoni pleh i pleh za kolače kako se ništa ne bi zalepilo. Pospite površinu pleha kakao prahom, istresite višak, i sklonite to u stranu. U velikoj posudi za mešanje pomešajte bademovo mleko i sirće, i ostavite smesu da se "aktivira" nekoliko minuta. Zatim, dodajte ulje, kafu, vanilin ekstrakt, i sok od jabuke i mešajte dok se ne zapeni.
0 komentari :
Objavi komentar