6. studenoga 2014.

Chocolate Prune Cake


Sastojci

  •  350 gr. Sljiva*
  •  200 gr. Brasna
  •  2 kaf. kas. Sode bikarbone
  •  50 gr. Kakaa
  •  200 gr. Putera
  •  50 gr. Kiselog vrhnja

  •  250 gr. Secera
  •  5 Jaja
  •  5 kas. Ruma (Opcijonalno)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Ociscene sljive skuhajte 5 min. u vodi dok se skroz smeksaju. Sacuvajte 160 ml. vode i isjeckajte sljive.

    Zagrijte rernu na 165°C i namazite kalup (<>25  cm. ili kuglof) sa puterom i sa malo brasna.


  2. Prosijte brasno, sodu bikarbonu i kakao. U drugoj posudi izmiksajte par minuta puter, kiselo vrhnje i secer i dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte par kasika brasna i malo vode koje ste sacuvali. Nastavite tako dok se sve ne potrosi. Na kraju dodajte isjeckane sljive (i po zelji rum) i sipajte smjesu u kalup.
  3. Pecite kolac oko 50 min. na 165°C.
    Ostavite kolac da se skroz ohladi, prijatno!

Posluživanje

Servirajte kolac sa slagom ili kasicicom pavlake / maskarpone. 

* Svijeze sljive mozete zamijeniti sa 250 gr. suhim sljivama koje ste prijethodno ostavili par sati da odstoje u rumu ili vodi. Ostala priprema je ista. 

Još slika

Related Posts:

  • Slatki ledeni užitak za vruće ljetne dane! Kažu da ljeto ne smije proći bez da probate ovaj ledeni voćni kolač! Čak i ako niste vrhunska majstorica u kuhinji, ovaj kolač vam ne može ne ispas… Read More
  • Složenac od sireva Sastojci1 paketić ili 2 jušne žlice želatine600 ml jabučnog sokasol, smeđi šećer150 g svježeg kozjeg sira, 150 g svježeg ovčjeg sira1 režanj češnjaka, oguljen i nasjeckan1 jušna žlica sušenog bosiljka, bijeli papar150 g… Read More
  • Sorbeto od čokolade   Sastojci 200 gNestlé dessert Corsé 64% 200 gšećera 500 mlvode     Priprema 1… Read More
  • Griote a la Korni   Sastojci 300gNestle Dessert Noir čokolade 3 žliceulja 30-tak kandiranih višanja 1dcl višnjevca 50 g bijele čokolade … Read More
  • Paella Španjolski nacionalni specijalitet. Paella je međunarodno poznato jelo koje ima porijeklo iz španjolske pokrajine Valencije, gdje se javlja sredinom 19. stoljeća. Prema tumačenjima naziv paella dolazi od specifične pli… Read More

0 komentari :

Objavi komentar