6. studenoga 2014.

Quiche sa pečenim crvenim paprikama


Sastojci

  • Tijesto

  •  250gr brasna
  •  150gr maslaca
  •  3-4 kasike vode

  •  1/2 kasicice soli
  • Fil

  •  3 jaja
  •  1 casa (180gr) kisjele pavlake
  •  150ml slatke pavlake
  •  40gr rendanog parmezana
  •  50gr gaude
  •  4 crvene paprike, roge
  •  zacini po zelji

    so, vegeta, papar, mirodjija

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto. Ostavite u frizideru dok pripremate fil.
  2. Paprike ispeci, prohladiti i oljustiti. Iscjeci na trakice. Pecnicu zagrijte na 200stepeni.
  3. Tijesto razvaljati ,  prebaciti u zeljeni kalup za pecenje, ja sam koristila kalup za pite precnika 26cm. Na tijesto poredjajte papriku
  4. Jaja izmutite, dodajte kisjelu i slatku pavlaku, obje vrste sira , zacinite , te izlijte u kalup. Peci oko 40 min. 

Posluživanje

 Posluzite uz vama omiljenu salatu.

Related Posts:

  • Kraljevska piletina u krem sosu Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu. Recept su podijelili na blogu Justgetoffyourbuttandbake. Priprema je sasvim jednostavna. Ovaj ručak nij… Read More
  • Ladies koktel Sastojci: 40 ml džina 20 ml soka od limuna 10 ml Grenadine sirupa U shaker staviti navedene sastojke, sve izmiksati i servirati u visokim čašama za koktele. … Read More
  • Tequila sunrise Sastojci: 100 ml soka od narandže 60 ml tekile Malo grenadine sirupa 1 kriška limuna U čašu od 2 dl nasuti sok od narandže, zatim dodati tekilu i malo grenadine sirupa. Kada sirup padne na dno, staviti … Read More
  • Čaj a la Martinique U čajnik staviti jasmin i vaniliju.Preliti litrom kipuće vode, poklopiti i ostaviti da stoji 5 minuta.Zatim dodati u svaku šoljicu šećer i rum prema ukusu.Ljeti se ovaj čaj uslužuje rashlađen s ledom. Sastojc… Read More
  • Baklava sa bademima i višnjama Svi oni koji vole da im deserti budu baš, baš slatki sigurno obožavaju kraljicu među desertima – baklavu. Donosimo vam recept za baklavu sa bademima i višnjama. Iskoristite divne sveže… Read More

0 komentari :

Objavi komentar