1. Samleti 150 g lešnika, 150 g
badema i 150 g oraha. Ostatak lešnika i badema ostaviti za ukrašavanje
torte, kao i ostatak oraha koje treba iseckati na sitno.
2. Prva kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg. Pažljivo umešati mlevene lešnike i ispeći.
3. Druga kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg i pažljivo umešati mlevene orahe i ispeći.
4. Treća kora: 7 belanaca sa 7 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, pa umešati mlevene pečene bademe i ispeći.
5. Fil: 21 žumance i 21 kašiku šećera kuvati na
pari. U dve trećine dodati 100 g čokolade, a
trećinu ostaviti da bude
svetlija za premazivanje torte. Puter umutiti penasto i dodati u
ohladjene filove (125 g u žuti, i 250 g u braon).
6. Dve kore namazati braon filom, a odozgo žutim. Ukrasiti bademima, lešnicima i mlevenim
orasima (okolo).
0 komentari :
Objavi komentar