22. kolovoza 2014.

Uštipci od sira s pikantnim nadjevom

Lagano pripremiti, možemo reći gotovo za čas

Uštipci od sira s pikantnim nadjevom



Sastojci (35 komada)

Za tijesto
125 ml vode, prstohvat soli
25 g maslaca ili margarina
75 g brašna
15 g škrobnog brašna, 2-3 jaja srednje veličine
1/2 čajne žlice praška za pecivo
100 g ementalera

Za nadjev od sira i šunke
200 g mekanog sira (kao što je mascarpone)
150 g vrhnje
sol, svježe mljeveni papar
100 g sirove šunke, slatka paprika u prahu

Za nadjev od rajčica
4 rajčice (320 g), 400 g mekanog sira sa
začinskim biljem, vlasac

Priprema



Za tijesto, u posudi zakuhajte vodu, sol i maslac ili margarin. Pomiješajte brašno i škrob, prosijte i brzo stavite u posudu. Miješajte da dobijete glatku kuglu tijesta, kuhajući oko 1 minutu. Vruću kuglu tijesta prebacite u zdjelu i dodajte jaja, jedno po jedno, te miješajte najvećom brzinom ručnim mikserom s nastavcima za tijesto. (Broj jaja ovisi o izgledu tijesta; mora biti veoma sjajno, a kad pada s kuhače, treba stvarati duge niti). U ohlađeno tijesto dodajte prašak za pecivo, a zatim ementaler. Uz pomoć dvije čajne žlice, složite kuglice tijesta veličine oraha na namazan i pobrašnjen lim za pečenje. Lim stavite u pećnicu (temperature i vrijeme pečenja pogledajte dolje). Odmah po završetku pečenja, odrežite vrhove uštipaka i ostavite da se ohlade.


Da biste napravili nadjev od sira i šunke, pomiješajte sir i vrhnje, te začinite solju i paprom.

Šunku narežite na malene kvadrate pa je umiješajte u smjesu. Uštipke napunite smjesom, pokrijte ih vrhovima i pospite paprikom u prahu. Za nadjev od rajčica, operite i osušite rajčice. Odrežite im vrhove, narežite ih na tanke ploške i rasporedite po uštipcima. Zatim dodajte 2 čajne žlice mekanog sira sa začinskim biljem i ukrasite vlascem. Pokrijte vrhovima uštipaka.


Pećnica

Električna: 200-220°C (unaprijed zagrijana)
Pećnica s cirkulacijom toplog zraka: 180-200°C
(unaprijed zagrijana)
Plinska: oko 4 (unaprijed zagrijana)
Vrijeme pečenja: oko 20 minuta

0 komentari :

Objavi komentar