31. prosinca 2014.

Čokoladna torta sa rumom

Sastojci



8 jaja
125 g šećera
150 g brašna
2 kašike gustina
1,5 kašičice praška za pecivo

Za fil: 
kesica pudinga od vanile
500 ml mleka
300 g mekanog maslaca
120 g šećera (8 kašika)
3 kašike kakaa
100 g nutele
4 kašike ruma
3 kašike šećera u prahu

Priprema

1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Nauljiti okvir za kolače (prečnika 26 cm). Razdvojiti žmanca i belanca. Umutiti belanca. Umutiti žumanca i 6 kašika vrele vode sa šećerom, da se dobije gust krem. Umešati 1/3 snega od belanaca. Izmešati brašno, gustin i prašak za pecivo, pa sipati u krem i izmešati. Umešati sad preostali sneg od belanaca.
2. Sipati polovinu mase u okvir i peći oko 18 minuta na srednjoj rešetki. Isto ponoviti i sa drugom polovinom testa. Dobijene biskvite preseći svaki na pola da se dobiju 4 kore.
3. Za fil razmutiti prašak za puding sa 6 kašika mleka. Prokuvati preostalo mleko i umešati razmućeni prašak, ponovo prokuvati.

Skinuti sa ringle i pustiti da se prohladi. Penasto umutiti maslac i šećer, pa umešati kakao i nutelu. Smesu sa maslacem dodavati kašiku po kašiku u krem sa jajima i na kraju sve izmešati. Obe smese prilikom mešanja treba da budu iste temperature, kako bi krem na kraju bio bez grudvica.

4. Izmešati 150 ml hladne vode, rum i šećer u prahu, prokuvati, poprskati kore. Polovinom krema namazati 3 kore. Poklopiti četvrtom korom i premazati ostatkom krema.
5. Ukrasiti po želji.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar