1. Odvojiti žumance od
belanaca.Žumanca kremasto umutiti sa polovinom šećera, pa dodati rendanu
čokoladu, preostali šećer, so i začin za medenjake.Belance umutiti u
vazdušast sneg, te spojiti sa kremom od žumanaca.
2. Zagrejati rernu na 160 stepeni.Pleh za pečenje krofnica (sa
udubljenjima) dobro podmazati ili, pak, u svako udubljenje staviti po
jednu korpicu od pek papira. Kašikom vaditi masu, puneći njome
udubljenja na plehu. Krofnice peći oko pola sata,
a potom ih ostaviti da
se ohlade.
3. Rastopiti glazuru od čokolade.Dodati šećera u prahu i kašiku vode,
kuvati dok se ne zgusne i njome preliti krofnice u debelom sloju.
Polovinu krofnica ukrasiti rastopljenom glazurom od bele čokolade, a
drugu polovinu seckanim bademom.
0 komentari :
Objavi komentar