23. prosinca 2014.

Punjena pljeskavica

Sastojci


1 kg roštilj mase (kupuje se gotovo)
150 g pršute
150 g kačkavalja
2 supene kašike ulja 

Priprema



1. Roštilj masu podelite na četiri dela, pa od svakog oblikujte dve kugle i ručno ih istanjite.
2. Jednu istanjenu kuglu prekrijte kačkavaljem, zatim pršutom, pa opet kačkavaljem.
3. Preklopite drugom rastanjenom kuglom, a krajeve ručno sjedinite i pecite na roštilju ili na malo ulja u tiganju dok ne porumeni.

Related Posts:

  • Sicilijanska kasata torta Kasata torta je apsolutni klasik italijanske kuhinje koja se tradicionalno priprema oko Vaskrsa i jednostavno je morate probati. Kasata torta je božanstveni spoj ukusa, mekanih kora i punjenja od rikota sira, sušenog … Read More
  • Gospodinovi poljupci 4 jajeta 100 g brašna 20 g šećera u prahu 80 g šećera pola kesice vanilin- šećera 250 g marmelade od pomorandže 200 g čokolade sa 70% kakao mase (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pripr… Read More
  • Torta s višnjama Sastojci: Za koru: 4 jajeta 100 g šećera 2 kašike kakaoa 100 g brašna 1/2 praška za pecivo 2 dl soka od višanja Za bijeli fil: 250 ml slatke pavlake 250 g bijele čokolade Za fil s višnjama: 200 ml slatke pavlake 3… Read More
  • Tri recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte Da biste napravili kolač ponekad vam je potrebna samo dobra kora i malo voća.  Mi vam donosimo tri recepta za kore za kolače sa kojima za čas možete pripremiti ukusan desert. Sasvim jednostavna kora (adsbygoo… Read More
  • Mak štrudla Za tijesto: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 600 g brašna 1/2 kocke svježeg kvasca 2 kašike šećera 2 vanilin šećera 2 dl mlijeka 1 dl ulja 2 jajeta Za fil: 500 g mljevenog maka sa šećerom 2 dl… Read More

0 komentari :

Objavi komentar