31. kolovoza 2014.

Tri recepta za najjednostavnije kore za kolače i torte

Da biste napravili kolač ponekad vam je potrebna samo dobra kora i malo voća. 
Mi vam donosimo tri recepta za kore za kolače sa kojima za čas možete pripremiti ukusan desert.

Sasvim jednostavna kora



Iako su joj sastojci sasvim jednostavni iznenadiće vas kako je dobrog ukusa.
  • kore za kolače
    By: jeffreyw
    4 jaja
  • 2 šolje (od 250 ml) šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 ¼ šolje višenamenskog brašna
  • 2 ¼ kašičice praška za pecivo
  • 1 ¼ šolje mlijeka (malo masnijeg, recimo 2,8 % mliječne masnoće)
  • 10 kašika putera
U većoj posudi izmutite jaja električnim mikserom na najjačem oko 5 minuta dok se smjesa malo ne zgusne i jaja ne dobiju svijetlo žutu boju limuna. Postepeno dodajite šećer i mutite dok ne postane lagano i izdašno, pjenasto. Dodajte i vanilu, a prethodno izmješano brašno i prašak za pecivo dodajite kašiku po kašiku i mutite na najslabijoj brzini dok se sve ne sjedini.
U šerpici zagrijte mlijeko i puter dok se puter ne otopi, pa tu smjesu postepeno dodajite mješavini sa brašnom muteći lagano neprestano dok se sastojci ne sjedine.
Smjesu sipate u nauljenu tepsiju približne veličine 30×20 cm. Pecite na 180C 30 do 356 minuta. Ostavite da se ohladi i kora je spremna.

Sa krem sirom

Ovoj kori dodajte puding, svježe voće i umućen šlag i dobili ste ekstra kolač za vaše ukućane i goste. Možete ga i samo posuti šećerom u prahu.
  • 1 ½ šolja putera, omekšalog
  • 230 gr krem sira, omekšalog (malo ga izmutite mikserom posebno)
  • 3 šolje šećera
  • 6 jaja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 kašičica ekstrakta limuna (ili malo svježeg limunovog soka ili korice)
  • 3 šolje višenamjenskog brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
U većoj posudi izmutite puter, krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu i izdašnu smjesu. Dodajite jaja (jedno po jedno) muteći mikserom. Mutite smjesu još minut dva, pa dodajte brašno, prašak za pecivo i so. Mutite dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Dobijenu smjesu sipajte u nauljenu i pobrašnavljenu tepsiju. Pecite na 160C jedan ili 1,5 sat. Ostavite da se ohladi 10-tak minuta, prije nego je izvadite iz tepsije.

Čokolada i banana kora

  • 1/2 šolje putera, omekšalog
  • 1 ¼ šolje šećera
  • 2 jajeta
  • 1 ½ šolje izgnječenih banana (oko 3 banane srednje veličine)
  • 1/4 šolje kisele pavlake
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 ½ šolja višenamjenskog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
U većoj posudi pjenasto umutite puter i šećer, dodajte dva žumanceta, banane, kiselu pavlaku i vanilu. U posebnoj posudi izmješajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa dodajte kremastoj smjesi. Lagano, muteći neprestano.
U drugoj posudi umutite bjelanjke dok ne dobijete čvrstu smjesu, pa i to dodajte pripremljenoj smjesi. Sve dobro izmješajte, pa prespite u nauljenu i pobrašnavljenu tepsiju. Pecite na 180C 20 do 25 minuta. Ostavite da se ohladi 10-tak minuta prie nego koru izvadite iz tepsije.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar