19. prosinca 2014.

Londonske štanglice

Londonske-stanglice


Sastojci za testo:
6 žumanaca
110 gr. kristal šećera
110 gr. maslaca ili margarina
150 gr. oštrog brašna
Za premaz:
150 gr. pikantne marmelade
Nadev:
6 belanaca
280 gr. kristal šećera
240 gr. mlevenih oraha
Priprema testa:
Brašno prosejati.
Mikserom dobro umutiti žumanca sa šećerom.
Umućenoj masi dodati na listiće izrezan maslac ili margarin i mikserom dobro umutiti.
Masi dodati brašno i mikserom dobro umutiti.
Masa je tvrđa od biskvitne mase.
Tepsiju unutrašnjih dimenzija 18cm x 30cm namazati margarinom i obložiti papirom za pečenje.
Masu kašikom u hrpicama stavljati na papir u tepsiji u nožem izravnati.
Staviti tepsiju sa testom u zagrejanu rernu na 190 stepeni i malo zapeći (oko 10 min.).
Dok se testo peče pripremiti nadev.
Priprema nadeva:
Mikserom dobro umutiti belanca sa malo soli u tvrd sneg.
Dodati šećer i dobro mikserom umutiti.
Na kraju dodati mlevene orahe i varjačom lagano umutiti da postane jednolična masa.
Malo zapečeno testo izvaditi iz rerne, rernu ostaviti uključenu, ali smanjiti temperaturu na 150 stepeni.
Malo zapečeno testo premazati marmeladom (ja sam koristila marmeladu od aronije), i preko marmelade ravnomerno rasporediti nadev po testu.
Tepsiju vratiti u rernu i kolač peći – sušiti oko 50 minuta.
Pečen kolač lagano zajedno sa papirom za pečenje prebaciti na tacnu za posluživanje.


Još vreo kolač seći na štangle dimenzija 3cm x 7cm.
Dobije se ukupno 24 kom.
Napomene: Divan recept moje majke. Izuzetan kolač za blagdane!
Prijatno!


domacikolaci.net

0 komentari :

Objavi komentar