18. prosinca 2014.

Punjeni vijenac




Ako pripremate posebnu zabavu onda obavezno morate napraviti venac od testa punjen raznim delicijama 
 koje većina voli. Tu je salama, paprika, sir, sve ono čemu ne možemo odoleti. Zadivite vaše goste!

Potrebni sastojci:

  • 250 g testa za kiflice
  • ½ šolje oceđenih pečenih crvenih paprika
  • 8 šnita provolone ili nekog drugog sira
  • 150 g kulena
  • 100 g šunke
  • 100 g salame po izboru
  • ½ šolje feferonki iz teglice narezanih na kolutove
Uključite rernu da se greje na 190C. Testo razvaljajte i isecite na osam jednakih pravougaonika pa ih poređajte na pleh za pečenje u krug. Tako da se dodiruju kraćim stranicama. Na donji deo pravougaonika, tamo gde se spajaju poslažite po celom krugu prvo paprike, zatim prekrijte polovinom sira pa slažite sve tri vrste slame jednu na drugu. Preko

salame slažite feferonke pa na vrh stavite preostali deo sira.
hleb
Deo testa na koji niste stavljali nadev preklopite preko nadeva i ušuškajte ispod venca tako da se ne otvori tokom pečenja. Sve pospite crnim biberom i stavite na pečenje 18-22 minuta. Pre rezanja ostavite da odmori 5-10 minuta.
lifepressmagazin

0 komentari :

Objavi komentar