Sastojci za drugu koru:
Priprema tamne kore:
4 zumanceta i 4 kasike secera umutiti. Dodati potom 7 kasika vode, pola praska za pecivo, 2 kasike mljevenih oraha, 4 kasike brasna i 2 velike kasike kakaa. Rernu zagrijati na 180 C i ispeci koru u plehu velicine oko 28 cm oblozenom pek papirom oko 20 minuta.
Priprema 2 kore:
4 bjelanceta i 4 kasike secera dobro umutiti. Kad je umuceno dodati 4 kasike mljevenih oraha, 4 kasike brasna, 2 kasike ulja, 2 kasike mlijeka i pola praska za pecivo. Ispeci kao i prvu koru u istom kalupu. Ohladiti.
Fil:
600 ml mlijeka i 7 kasika secera staviti da kuha. Uzeti 2 pudinga vanilija burbon i umutiti sa malo mlijeka pa istresti u prokljucalo mlijeko. Smjesu skinuti sa vatre da se ohladi. U ohladjeno doati 150 gr margarina. Prepoloviti pola smjese, jedan dio osrtaviti bijel,
a u drugi dodati 2 kasike nutele. Staviti smedju koru, malo je zaliti sokom, pa bijeli fil, potom koru bijelu od oraha pa smedji fil. Gore izrendati 100 gr cokolade za kuhanje. Ostaviti kolac da se stegne i ohladi u frizider, a potom ga isjeci na kocke i posluziti.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar