1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pouljite pleh za pečenje.
2. Pomešajte belance i vanilu dok smesa ne postane penasta, ali ne i
previše čvrsta. Prosejte brašno, dodajte mu so i šećer i pomešajte sa
belancetom.
3. Kafenom kašičicom smesu nanesite na pleh, vodeći računa da ima
dosta prosotra izmeću smese. Rukama blago protresite pleh kako bi se
smesa razlila u kružne oblike (kao kad u tiganj sipate smesu za
palačinke). Nemojte staviti previše kolačića odjedno jer će u kasnijem
procesu pripreme kolača biti potrebna brzina u obradi kolačića.
4. Pecite 5 minuta ili dok ne primetite da su krajevi kolačića porumeneli.
5. Kolačiće odmah špatulom prručite na drvenu površinu i okrenite
naopako. Brzo stavite na sredinu kolača papirić s porukom i savijte
kolačić na pola. Stranu suprotnu od sastava stavite na ivicu čaše, a
krajeve pritisnite na dole. kolačiće zatim prebacite u korpice za mafine
ili kartonsku kutiju za jaja kako bi zadržali oblik.
0 komentari :
Objavi komentar