3. studenoga 2014.

Slatke frule




Sastojci: Količina:
- mekog brašna 500 g
- mlakog mleka 2,5 dl
- ulja 80 ml
- jaje 1
- ruma 1 kašika
- šećera 4 kašika
- soli 1 kašičica
- kocka kvasca 1
- trešanja ili višanja 200 g
- šećera u prahu 50 g

Uputstvo za pripremu:

  • U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašikom šećera i brašna, pa ostaviti da nadodje.
  • Pomešati brašno sa jajetom, pa dodati so, mleko, rum, ulje, preostali šećer i nadošao kvasac.
  • Zamesiti glatko testo pa ga ostaviti oko 40 min da nadodje, pa premesiti i ponovo ostaviti da odstoji još 40 min.
  • Testo razviti u pravougaonu koru debljine oko 1 cm.
  • Testo iseći na trake širine oko 1,5 cm,i dužine oko 25 do 30 cm u zavisnodti od dužine štapića za ražnjiće.
  • Na štapiće za ražnjiće nabockati po 5 trešanja u razmacima od 1-2 cm, a izmedju njih spiralno obmotati trake od testa i formirati frulice.
  • Frulice poređati na četvrtast pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 min,a potom smanjiti temperaturu na 150 i peći još 15 min.
  • Kada su frulice pečene, izvući štašiće, i posuti ih šećerom u prahu.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar