U malo mlakog mleka razmutiti kvasac sa kašikom šećera i brašna, pa ostaviti da nadodje.
Pomešati brašno sa jajetom, pa dodati so, mleko, rum, ulje, preostali šećer i nadošao kvasac.
Zamesiti glatko testo pa ga ostaviti oko 40 min da nadodje, pa premesiti i ponovo ostaviti da odstoji još 40 min.
Testo razviti u pravougaonu koru debljine oko 1 cm.
Testo iseći na trake širine oko 1,5 cm,i dužine oko 25 do 30 cm u zavisnodti od dužine štapića za ražnjiće.
Na štapiće za ražnjiće nabockati po 5 trešanja u razmacima
od 1-2 cm, a izmedju njih spiralno obmotati trake od testa i formirati
frulice.
Frulice poređati na četvrtast pleh obložen papirom i peći u
zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 min,a potom smanjiti
temperaturu na 150 i peći još 15 min.
Kada su frulice pečene, izvući štašiće, i posuti ih šećerom u prahu.
0 komentari :
Objavi komentar