Zaista im rijetki mogu odoljeti! One su tako dobre da se,
jednostavno, ne možete zaustaviti samo na jednoj. Donosimo vam odličan
recept za ovu istinski božanstvenu poslasticu. Prijatno!

Izdrobljenu čokoladu otopite na pari. Mikserom
umutite puter i šećer, umiješajte jedno po jedno jaje, dodajte otopljenu čokoladu i, postepeno, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevenim bademima. Tijesto sipajte u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za kremu zagrijte slatku pavlaku, kratko prokuvajte, sklonite s ringle, dodajte sitno sjeckanu čokoladu, promiješajte, ohladite, stavite puter i mutite mikserom pet minuta. Čokoladni kolač izmrvite rukama, dodajte rum i čokoladnu kremu, posudu poklopite i stavite u frižider da se hladi oko 40 minuta.
Kašikom za sladoled napravite 18 kuglica i ohladite 30 minuta. Marcipan izmijesite rukama, radnu površinu pospite prah šećerom, napravite rolat debljine 3 mm, isijecite 18 krugova, u svaki umotajte kuglice, a zatim ih umačite u čokoladu otopljenu na pari. Kugle pospite pistacijama, ohladite u frižideru i servirajte.
Izvor: Novosti
Sastojci
- 80 grama tamne čokolade
- 80 grama putera
- 50 grama šećera
- 2 jaja
- 50 grama brašna
- 50 grama mljevenih badema
- pola kesice praška za pecivo
- 100 grama tamne čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- 100 grama putera
- 50 ml braon ruma
- 400 grama marcipana
- 4 kašike šećera u prahu
- 150 grama tamne čokolade
- dvije kašike mljevenih pistacija.
Izdrobljenu čokoladu otopite na pari. Mikserom
umutite puter i šećer, umiješajte jedno po jedno jaje, dodajte otopljenu čokoladu i, postepeno, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevenim bademima. Tijesto sipajte u pleh i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za kremu zagrijte slatku pavlaku, kratko prokuvajte, sklonite s ringle, dodajte sitno sjeckanu čokoladu, promiješajte, ohladite, stavite puter i mutite mikserom pet minuta. Čokoladni kolač izmrvite rukama, dodajte rum i čokoladnu kremu, posudu poklopite i stavite u frižider da se hladi oko 40 minuta.
Kašikom za sladoled napravite 18 kuglica i ohladite 30 minuta. Marcipan izmijesite rukama, radnu površinu pospite prah šećerom, napravite rolat debljine 3 mm, isijecite 18 krugova, u svaki umotajte kuglice, a zatim ih umačite u čokoladu otopljenu na pari. Kugle pospite pistacijama, ohladite u frižideru i servirajte.
Izvor: Novosti
0 komentari :
Objavi komentar