Jedni ih rade ‘od oka’, drugi
se drže samo proverenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti
rezultat dva puta zaredom. Ne znamo kojoj "palačinkastoj školi" vi
pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju
palačinki. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primenite ove
savete i pripremite omiljeni fil.
- Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskom tiganju
koji ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za
palačinke à la française umesto ulja koristite maslac).
- Ako želite lagane i mekane palačinke, deo mleka zamenite vodom ili
čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput
pahulje.
- Najbolje je da smesa za palačinke odleži u frižideru nekoliko sati
pre korišćenja. Ako želite slasne palačinke za večeru, najbolje je da
smesu napravite već popodne.
stvarukusa.rs
Related Posts:
Kapri kolač
Kada bi vas netko pitao da nabrojite nekoliko proizvoda koji su obilježili vaše djetinjstvo, koji bi to proizvodi bili?
POTREBNO:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Za biskvit:
9 bjelanjak… Read More
Milch schnitte
Ovaj kolač ću definitivno češće peći. I to iz više razloga: ukusan je, nije preskup i gotovo je stvarno za čas.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Evo recepta:
Potrebno:
Za biskvit… Read More
Koktel za doručak pomoću kojeg mršavite
Ukusan i zdrav doručak koji topi kilograme … idealna hrana za početak dana i lijepu liniju!
Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručka, jer u sebi sadrži vitamine i mine… Read More
Turski kadaif
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Šerpu sa šećerom i vodom stavite na vatru.
Nakon što proključa i tečnost se blago zgusne, skinite s vatre.
Ostavite da se ohladi.
Kadaif što sitnije iz… Read More
Šareno predjelo, zamotuljci sa šunkom
Sastojci:
2 pakovanja tost sira
150 g tankih listova šunke
200 g kajmaka
100 g krastavaca
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
1/2 crvene paprike
1 jaje
100 g šeri paradajza
50 g maslina bez košti… Read More
0 komentari :
Objavi komentar