17. prosinca 2014.

3 proverena trika za najukusnije palačinke




Jedni ih rade ‘od oka’, drugi se drže samo proverenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta zaredom. Ne znamo kojoj "palačinkastoj školi" vi pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primenite ove savete i pripremite omiljeni fil.

- Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskom tiganju koji ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem.  (za palačinke à la française umesto ulja koristite maslac).
- Ako želite lagane i mekane palačinke, deo mleka zamenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
- Najbolje je da smesa za palačinke odleži u frižideru nekoliko sati pre korišćenja. Ako želite slasne palačinke za večeru, najbolje je da smesu napravite već popodne.



stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Plazma šejk Sastojci 100 g mlevenog keksa40 g kakaoa4 dl mlekatoping od čokoladekesica šlaga  … Read More
  • Vitaminski koktel Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1.5 do 2 čaše veoma hladne, filtrir… Read More
  • Bladi meri Sastojci 60 ml vodke120 ml paradajz soka20 ml (1,5 kašičica) limunovog sokanekoliko kapi tabasko sosa (ak… Read More
  • Domaće bademovo mleko Sastojci 220 g sirovih badema (neslanih, nepečenih)940 ml vode½ kašičice ekstrakta vanileMed ili smeđi šećer po želji (adsbygoo… Read More
  • Liker od kafe Sastojci 500 ml vode5 kašika mlevene kafe330 g šećera200 ml alkohola (adsbygoogle = window.adsbyg… Read More

0 komentari :

Objavi komentar