20. studenoga 2014.

Turopoljska pita


Turopoljska pita


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  ½ pakiranja zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka By Podravka
  •  2 žlice ulja
  •  120 g luka
  •  250 g šampinjona
  •  100 g šunke
  •  1 češanj češnjaka
  •   sol
  •   papar
  •  2 jaja
  •  200 ml slatkog vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Tijesto razvaljajte na veličinu tepsije (40×30 cm) i izbodite vilicom. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite da bude napola pečeno (10 minuta).
  2. Za to vrijeme na ulju popecite sitno nasjeckani luk, dodajte šampinjone narezane na listiće i pirjajte dok tekućina ne ispari.


  3. Umiješajte šunku narezanu na trakice, protisnuti češnjak, posolite i popaprite.
  4. Pripremljene šampinjone rasporedite preko napola pečenog tijesta i prelijte razmućenim jajima s vrhnjem i malo soli.
  5. Nastavite peći dok se ne zarumeni (oko 15 minuta).

Posluživanje

Poslužite toplo.

Savjet

Umjesto šampinjona možete koristiti i druge gljive.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar