20. studenoga 2014.

Turopoljska pita


Turopoljska pita


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  ½ pakiranja zamrznutog Lisnatog tijesta Podravka By Podravka
  •  2 žlice ulja
  •  120 g luka
  •  250 g šampinjona
  •  100 g šunke
  •  1 češanj češnjaka
  •   sol
  •   papar
  •  2 jaja
  •  200 ml slatkog vrhnja

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Tijesto razvaljajte na veličinu tepsije (40×30 cm) i izbodite vilicom. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite da bude napola pečeno (10 minuta).
  2. Za to vrijeme na ulju popecite sitno nasjeckani luk, dodajte šampinjone narezane na listiće i pirjajte dok tekućina ne ispari.


  3. Umiješajte šunku narezanu na trakice, protisnuti češnjak, posolite i popaprite.
  4. Pripremljene šampinjone rasporedite preko napola pečenog tijesta i prelijte razmućenim jajima s vrhnjem i malo soli.
  5. Nastavite peći dok se ne zarumeni (oko 15 minuta).

Posluživanje

Poslužite toplo.

Savjet

Umjesto šampinjona možete koristiti i druge gljive.

Related Posts:

  • Fish & chips Sastojci:  (za 6 porcija)   4 fileta brancina (fish) bez kože 195 g brašna 195 ml bijeloga vina 4 grančice majčine dušice 30 ml suncokretova ulja 80 g bjelanjka 1 prstohvat soli škrob 5 većih krumpira  … Read More
  • Brusketi Bruskete su apetizeri iz Italije. Mogu se poslužiti toplo ili hladno, te se mogu praviti u različitim veličinama. U ovom receptu nam treba hljeb, paradajz, dvije vrste sira, majoneza i nešto malo začina. Sastojci: 1… Read More
  • Jednostavna čorba od graška i junetine Za nas je ovo jelo idealno za proljećni ručak. Složiće te se da je čorba od graška i junetine pravi obrok za tople dane. Grašak možete čak i izmiksati kada se skuha da biste dobili kremastiju čorbu ili dio (tek jed… Read More
  • Čokoladne kockice sa lješnjacima. Ako nemate baš mnogo raspoloživog vremena, a jede vam se nešto kremasto i čokoladno. Ovaj recept je idealan za vaš današnji izbor. Za pripremu vam je potrebno oko 5 minuta, a što je još važnije ne treba vam ni pećnica. Šta … Read More
  • Čips od narandže (1)(2)(3)(4) Izrežite narandžu na tanke šnite (1).  Stavite vodu i šećer u omjeru 1:1 da ključa (2). Stavite narandže na kratko u ključalu slatku vodu (3). Izvadite ih, ocijedite i poslažite u posudu za pečenje. Suši… Read More

0 komentari :

Objavi komentar