21. studenoga 2014.

Pileći tingul


Pileći tingul


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  800 g piletine (batak, zabatak, prsa)
  •   sol
  •  100 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
  •  100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  •  100 g luka
  •  100 g korijena celera
  •  100 g mrkve
  •  200 g Pelata Podravka By Podravka
  •  2 Kokošja temeljca za jela Podravka By Podravka
  •  150 ml prošeka
  •  8 komada suhih šljiva
  •   Crni papar Podravka By Podravka
  •   1 žlica

    nasjeckanog peršina
  • Za prilog:

  •  400 g Riže dugo zrno Podravka By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Pileće batke, zabatke i prsa narežite na veće komade, posolite pa uvaljajte u brašno i popecite sa svih strana na zagrijanom ulju.
  2. Meso izvadite sa strane te na istoj masnoći pirjajte nasjeckani luk, naribani korijen celera i mrkvu.
  3. Povrće popecite da omekša, nakon toga dodajte narezane pelate i vode.
  4. Kada zakuha dodajte kokošje temeljce, podlijte s prošekom, dodajte suhe šljive, piletinu, vratite i nastavite pirjati.
  5. Na kraju pospite paprom i peršinom.

Posluživanje

Pileći tingul poslužite uz kuhanu rižu.

Savjet

Povrće naribajte što sitnije i popecite da prije bude gotovo i dobije umak.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar