Sastojci
- Broj osoba:
- 800 g piletine (batak, zabatak, prsa)
- sol
- 100 g Glatkog brašna Podravka By Podravka
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 100 g luka
- 100 g korijena celera
- 100 g mrkve
- 200 g Pelata Podravka By Podravka
- 2 Kokošja temeljca za jela Podravka By Podravka
- 150 ml prošeka
- 8 komada suhih šljiva
- Crni papar Podravka By Podravka
-
1 žlica
nasjeckanog peršina Za prilog:
- 400 g Riže dugo zrno Podravka By Podravka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Pileće batke, zabatke i prsa narežite na veće komade, posolite pa uvaljajte u brašno i popecite sa svih strana na zagrijanom ulju.
-
Meso izvadite sa strane te na istoj masnoći pirjajte nasjeckani luk, naribani korijen celera i mrkvu.
-
Povrće popecite da omekša, nakon toga dodajte narezane pelate i vode.
-
Kada zakuha dodajte kokošje temeljce, podlijte s prošekom, dodajte suhe šljive, piletinu, vratite i nastavite pirjati.
-
Na kraju pospite paprom i peršinom.
0 komentari :
Objavi komentar