21. studenoga 2014.

Riba pečena u foliji


Riba pečena u foliji



Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  800 g svježe bijele ribe (oslića, grdobine)
  •  1 vezica peršina
  •  1 vezica kopra
  •   ulje
  •   sol
  •   papar
  •   limun
  •  2 žličice Vegete By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Jednostavno
  1. Ribu očistite, operite i narežite na odreske težine oko 200 g.
  2. Posolite ih, popaprite, pokapajte limunom i pospite Vegetom. Stavite ih na foliju koju ste premazali maslinovim uljem.

  3. Odozgo obilno pospite nasjeckanim peršinom i koprom, a na svaki odrezak stavite plošku limuna.
  4. Nakon toga zamotajte foliju, položite u pleh i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko pola sata.

Posluživanje

Ribu izvadite na tople tanjure i poslužite uz kuhani krumpir ili neki drugi prilog od povrća.

Savjet

Nemate li svježe ribe, možete koristiti i zamrznutu, a osim odrezaka možete upotrijebiti i cijelu ribu, ali ne težu od 300 g po osobi.

Mala tajna

Ovakvom pripremom riblji se odresci ustvari kuhaju u vlastitom soku te ostaju sočni, mekani i nutritivno vrjedniji.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar