Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 50 min
- Težina:
- Jednostavno
-
Ribu očistite, operite i narežite na odreske težine oko 200 g.
-
Posolite ih, popaprite, pokapajte
limunom i pospite Vegetom. Stavite ih na foliju koju ste premazali
maslinovim uljem.
-
Odozgo obilno pospite nasjeckanim
peršinom i koprom, a na svaki odrezak stavite plošku limuna.
-
Nakon toga zamotajte foliju,
položite u pleh i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite oko
pola sata.
Posluživanje
Ribu izvadite na tople tanjure i poslužite uz kuhani krumpir ili neki drugi prilog od povrća.
Savjet
Nemate li svježe ribe, možete koristiti i
zamrznutu, a osim odrezaka možete upotrijebiti i cijelu ribu, ali ne
težu od 300 g po osobi.
Mala tajna
Ovakvom pripremom riblji se odresci ustvari kuhaju u vlastitom soku te ostaju sočni, mekani i nutritivno vrjedniji.
0 komentari :
Objavi komentar