21. studenoga 2014.

Na brzinu naopačke


Sastojci

  •  3 srednje jabuke
  •  1 dunja
  •  1 šalica orasa
  •  3 jaja
  •  5 žlica brašna
  •  1 puding od čokolade
  •  7 žlica šećera
  •  1/2 praška za pecivo
  •  1 vanilin šećer
  •  1 žličica đumbira u prahu
  •  300 ml vode
  •  3 žlice ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno


  1. Dunju ogulite i nasjeckajte na kockice i stavite kuhati u vodu u koju ste predhodno dodali 2 žlice šećera. Kuhajte 15 minuta. Za to vrijeme ogulite jabuke i nasjeckajte ih na veće kocke. U okrugli pleh predhodno namazan maslacem stavite jabuke, skuhane kockice dinje i pola šalice krupno nasjeckanih oraha. Pospite vanilin šećerom i žličicom đumbira. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva desetak minuta. Za to vrijeme izradite preostali šećer s jajima. Neka bude gusta smjesa. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pudingom iz vrečice i uljem. Izradite mikserom. Na samom kraju umiješajte sitnije nasjeckane orahe pjenjačom. Izvadite pleh iz pećnice i na to izlijte smjesu, dobro poravnajte i vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 200 stupnjeva. Kada bude pečena ohladite je i okrenite naopako. Ukrasite po želji.

0 komentari :

Objavi komentar