Sastojci
- 100 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera Muscavado
- 390 g kondenziranog mlijeka (ja sam ga kupila u Lidlu)
-
1 žličica
cimeta - 4 kore oblatni
Priprema
- Težina:
-
Stavite u teflonsku (neprijanjajuću) zdjelu maslac i šećer te miješajte dok se maslac ne otopi. Miješajte još jednu minutu, a onda dodajte cimet i kondenzirano mlijeko. Pojačajte vatru i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne, a znat ćete da je gotovo kada potegnete prstom po žlici kojom miješate i smjesa se lako razdvoji i sporije vraća. Za to će vam trebati nekih 3-4 minute, ali pazite da ipak ne bude pregusto.
-
Uzmite koru oblatne i okrenite je na stranu sa širokim kockicama te na nju ispite pola smjese karamele i razmažite, prekrijte drugom oblatnom tako da vam gornja strana bude s malim kockicama. Stavite slijepljene oblatne sa strane i ponovite postupak s druge dvije. Sve oblatne zamotajte u foliju, stavite na hladno mjesto i pritisnite teškim utegom. Čekajte jedan dan, odmotajte oblatne te ih narežite na kocke ili krugove.
Posluživanje
Jedite ih same ili ih poslužite uz kavu ili čaj.Više o stroopwaflima možete pročitati i na mojoj stranici spoongossip.com
0 komentari :
Objavi komentar