21. studenoga 2014.

Stroopwafel , vafel sa karamelom


Stroopwafe- Nizozemski vafl s karamelom

Sastojci

  •  100 g maslaca
  •  100 g smeđeg šećera Muscavado
  •  390 g kondenziranog mlijeka (ja sam ga kupila u Lidlu)
  •  1 žličica

    cimeta
  •  4 kore oblatni

Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. Stavite u teflonsku (neprijanjajuću) zdjelu maslac i šećer te miješajte dok se maslac ne otopi. Miješajte još jednu minutu, a onda dodajte cimet i kondenzirano mlijeko. Pojačajte vatru i miješajte sve dok se smjesa ne zgusne, a znat ćete da je gotovo kada potegnete prstom po žlici kojom miješate i smjesa se lako razdvoji i sporije vraća. Za to će vam trebati nekih 3-4 minute, ali pazite da ipak ne bude pregusto.

  2. Uzmite koru oblatne i okrenite je na stranu sa širokim kockicama te na nju ispite pola smjese karamele i razmažite, prekrijte drugom oblatnom tako da vam gornja strana bude s malim kockicama. Stavite slijepljene oblatne sa strane i ponovite postupak s druge dvije. Sve oblatne zamotajte u foliju, stavite na hladno mjesto i pritisnite teškim utegom. Čekajte jedan dan, odmotajte oblatne te ih narežite na kocke ili krugove. 

Posluživanje

Jedite ih same ili ih poslužite uz kavu ili čaj.
Više o stroopwaflima možete pročitati i na mojoj stranici spoongossip.com

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar