Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Nauljite tavu za pecenje,velicina
13x9cm. Poredjaje parcad piletine kozom dole. Gornji deo namazite
namazom od senfa i marmeladu; ostavite pola da premazite i drugu stranu
kad je vreme da se meso
okrene. Pecite na 190c za 20 minuta sa jedne strane, okrenite meso,
premazite ostatkom namaza i vratite u pecnicu da se pece jos 20 minuta
ili dok fino ne porumeni.
-
Peceno meso prenesite u tanjir.
Tecnost sto je ostala u tavi prenesite u manji lonac dodajte kocke leda
kako bi ste otstranili masnocu.
U tavi gde se peklo meso dodajte
vino; postojano mesajuci drvenom kasikom pokupite sve sto se zalepilo na
tavi. Kad vino provri, procedite kroz cediljku i dodajte u loncic;
kuhajte dok se tecnost ne smanji do pola. Dodajte slatku pavlaku i
kuhajte dok se zgusne, 4-5 minuta.
Posolite i pobiberite po ukus; Pre serviranja prelijte parcad piletine sa kasikom-dve od umaka i posipajte sa seckanim persunom.
Posluživanje
Ja sam posluzila sa pirjanom musktanom tikvom kao prilog i bilo je jako ukusno.
0 komentari :
Objavi komentar