21. studenoga 2014.

Pečena piletina sa senfom


Pecena piletina sa senfom  Mustard baked chicken


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 kg. piletine, (batake, karabatake ili prsa) neociscene od kosti i koze
  •  1/3 casa senf ( dijon mustard)
  •  1 kasika marmelada od kajsije-marelice
  •  1/2 casa belo vino
  •  3/4 casa slatka pavlaka
  •   sol i biber po ukus
  •   persun za posipanje

Priprema

Težina:
Jednostavno


  1. Nauljite tavu za pecenje,velicina 13x9cm. Poredjaje parcad piletine kozom dole. Gornji deo namazite namazom od senfa i marmeladu; ostavite pola da premazite i drugu stranu kad je vreme da se meso okrene. Pecite na 190c  za 20 minuta sa jedne strane, okrenite meso, premazite ostatkom namaza i vratite u pecnicu da se pece jos 20 minuta ili dok fino ne porumeni. 

  2. Peceno meso prenesite u tanjir. Tecnost sto je ostala u tavi prenesite u manji lonac dodajte kocke leda kako bi ste otstranili masnocu.
    U tavi gde se peklo meso dodajte vino; postojano mesajuci drvenom kasikom pokupite sve sto se zalepilo na tavi. Kad vino provri, procedite kroz cediljku i dodajte u loncic; kuhajte dok se tecnost ne smanji do pola. Dodajte slatku pavlaku i kuhajte dok se zgusne, 4-5 minuta.
    Posolite i pobiberite po ukus; Pre serviranja prelijte parcad piletine sa kasikom-dve od umaka i posipajte sa seckanim persunom.

Posluživanje

Ja sam posluzila sa pirjanom musktanom tikvom kao prilog i bilo je jako ukusno.

0 komentari :

Objavi komentar