21. studenoga 2014.

Palačinke lasagne


Sastojci



  •   Za bolognese umak
  •  500 g mljevene junetine
  •  500 ml tekuce rajcice
  •  3 manja crvena luka
  •   nekoliko reznjeva cesnjaka
  •  2 ribane mrkve
  •   nekoliko zlica aceta balsamica
  •   sol, papar
  •   zacinsko bilje
  •   po potrebi vode, ja sam koristila povrtni temeljac
  •   Za beschamel umak
  •  4 zlice maslaca
  •  4 zlice brasna
  •  7 dcl svjezeg mlijeka
  •  100 g ribanog polutvrdog sira, koristila sam tilzit
  •  100 g gorgonzole
  •   sol, papar
  •   Za palacinke
  •  3 jaja
  •  3 dcl vode
  •  3 dcl mlijeka

  •   po potrebi brasna
  •   sol
  •  200 g ribanog polutvrdog sira, za posipanje
  •   parmezan, za posipanje

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Na maslinovo ulje stavimo dinstati crveni luk, cesnjak i ribanu mrkvu. Nakon nekoliko minuta dodamo mljevenu junetinu, tekucu rajcicu, aceto balsamico i malo vode ili temeljca. Posolimo, popaprimo te dodamo zacinsko bilje po zelji, ja sam koristila provansalsku mjesavinu zacina. Ostavimo dinstati oko sat vremena, polupokriveno.
  2. Dok se junetina dinsta napravimo standardnu smjesu za palacinke. Ja sam radila od 3 dcl mlijeka, 3 dcl vode, 3 jaja, pola praska za pecivo, prstohvat soli te onoliko brasna dok nisam postigla zeljenu gustocu. Smjesa ce biti dostatna za 10 do 12 palacinki.
  3. Za beschamel cemo staviti u tavu 4 zlice maslaca i jednako toliko brasna pri tome pazeci da brasno ne zagori. Nakon 2 do 3 minute dodat cemo mlijeko, oko 6 do 7 dcl, posoliti i popapriti, kada umak provrije i zgusne se, gotov je. U gotov umak dodati gorgonzolu i polutvrdi sir po zelji, ja sam ovaj put koristila tilzit.
  4. Na dno vatrostalne posude stavimo malo smjese sa mesom, gore palacinku, na palacinku beschamel umak, na beschamel umak smjesu od mesa, ribani sir te opet palacinku, postupak ponovimo dok ne potrosimo sve palacinke. Na vrh cemo staviti beschamel, malo mesa, polutvrdi ribani sir te parmezan.

Related Posts:

  • Mediteranska pizza Originalna pizza s tunom, dobar tek! Mediteranska pizza za 3 osobe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI ZA TIJESTO 3 šalice polubijelog ili glatkog bijelog brašna šalica vode 1 vreć… Read More
  • Punjene paprike Nova je radna sedmica i ne da vam se razmišljati o tome šta danas kuhati. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Evo prijedloga u nadi da volite paprike i sir. Operite paprike, posušite … Read More
  • Meso umotano povrćem Atraktivno i izgledom i okusom, ovo jelo dostojno predstavlja okuse Turske (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (ZA 4 OSOBE) 6 patlidžana 400 g mljevene junetine veća glavica luka zelena papri… Read More
  • Energetske pločice koje se ne peku Ove energetske pločice u hladnjaku mogu stajati do tjedan dana, a idealne su kao užina, za školu ili posao, kao doručak na brzinu ili čak kao zdrav desert! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); E… Read More
  • Recept za originalnu pizzu Margheritu Recept za originalnu pizzu Margheritu Napuljska pizza Margherita danas je zaštićena kao izvorni napuljski proizvod. Evo kako je rade u napuljskim pizzerijama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More

0 komentari :

Objavi komentar