18. siječnja 2015.

Pita krompiruša

Sastojci

1 kg krompira
1 dl ulja
500 g tankih kora
biber
3 dl vode
1 glavica crnog luka
začin od sušenog povrća
so
svež peršun
mirođija

Priprema

1. Oljuštiti krompir i iseći ga na kockice. Sitno iseckati crni luk i dodati u činiju sa krompirom. Pobiberiti i dodati začin od sušenog povrća (za one koji ne vole može i samo so) i sitno iseckan svež peršun. Dobro izmešati sve sastojke.
2. Prvu koru premazati uljem. Na nju staviti drugu koru na koju ide fil. Uviti u rolnu i ređati u podmazan pleh u

krug (krenuti od centra). Ponavljati postupak dok se ne potroše sve kore.

3. Premazati pitu uljem i peći 40 minuta na 200°C.
4. Pred kraj pečenja pite, dodati 1 kašičicu soli u 3 dl vode i staviti da provri. Pečenu pitu preliti ključalom vodom i ostaviti da odstoji desetak minuta da bi testo upilo

tečnost.

5. Servirati ukrašeno mirođijom.

Related Posts:

  • Sladoled od trešanja  Sladoled od trešanja s iznenađenjem 5 dag sirovog marcipana 5 dag marmelade od kajsija 1 žlica ruma 5 dag nasjeckane ušećerene li­munove korice 4 bjelanjka, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).p… Read More
  • Figarovi čokoladni odresci Sastojci za 1 duboki duguljasti kalup za kolače dugačak 30 cm: 30 dag nugata (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 dag mlječne čokolade 10 dag badema narezanih na listiće 5  dag pistacija … Read More
  • Krem torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci za kalup promjera 26  cm: 6  žutanjaka, 14 dag šećera 2  žlice ruma, 6 bjelanjaka 10 dag brašna, 3 dag škrob­nog brašna, 5 dag kakao-a … Read More
  • Princezini uštipci sastojci za 14 kolača: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1/2 l vode, 6 dag maslaca, malo soli, naribana korica 1/2 limuna, 20 dag brašna, 4 jaja, 1/2 l slatkog vrhnja, 6  dag šećera, … Read More
  • Čokoladna torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 15 dag čokolade za kuhanje 15  dag maslaca, 15 dag šećera 3  žutanjka 10 dag oljuštenih samljevenih badema, 3 bjelanjka 10 dag raženoga ili pšen… Read More

0 komentari :

Objavi komentar