18. siječnja 2015.

Kiflice sa sirom

Sastojci

700 g mekog brašna
3 šoljice ulja
2 jajeta
belance
1 dl mleka
300 g srednje masnog srpskog sira
kockica (ili kesica)  kvasca
malo šećera i soli
susam za posipanje

Priprema

1. U mleko stavite kvasac i malo šećera, promešajte i ostavite da kvasac ukisne.

U međuvremenu zamesite testo od brašna, ulja, belanceta i kvasca rastopljenog u mleku. Posolite i dobro izmesite testo, pa ga podelite u 8 delova.

2. Svaki deo razvucite do debljine malog prsta, u oblik kruga. Dobijene krugove delite na 4 dela, pa na sredinu svakog stavite kašiku sira, izgnječenog i pomešanog s umućenim jednim jajetom.
3. Urolajte kifle uvijajući testo prema vrhu, odnosno sredini kruga i ređajte ih u pleh. Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni oko

30 minuta.

Related Posts:

  • Maline i limun tart Onog momenta kad sam vidjela ovaj recept znala sam da ovo moram napraviti, a sve što mi je trebalo jeste prilika. Naravno priliku uvijek možete naći kad imate posebne ljude oko sebe. I tako zakažem ja jedno slatko viđanje… Read More
  • Predstavljamo:Dijeta za zdravu trudnoću Drugo stanje zove se upravo tako jer je "drugo stanje", tako da sve vezano za ovaj period treba imati takav tretman – poseban, a posebno prehrana trudnice.Također, termin «dijeta», iako se kod nas tu najčešće misli na dij… Read More
  • Pljeskavice u umaku od senfa Potreban materijal: 20 dag mljevenog mesa 2 kriške starog kruha 2 kašike senfa 1 dl vrhnja 1/2 kašike kopra jaje so, biber ulje Priprema: Namočiti kruh, ocijediti ga i pomiješati s mesom. Dodati jaje, s… Read More
  • Bakalar sa rajčicom, maslinama i kobasicom Bakalar je postao strašno popularan tek nakon 90-e. Prije toga, naročito u kontinentalnom dijelu zemlje, jela se bilo koja vrsta ribe. Onda se navalilo s bakalarom, uvijek pripremljenim na isti način: na bijelo, s k… Read More
  • Sirutka Surutka ili sirutka nastaje pri proizvodnji sira, ali po svojoj dijetetskoj vrijednosti je bolja od mlijeka Visokovrijedni proteini koje sadrži ne zaostaju za bjelančevinama iz jaja, a prednost im je što se lakše var… Read More

0 komentari :

Objavi komentar