18. siječnja 2015.

Kiflice sa sirom

Sastojci

700 g mekog brašna
3 šoljice ulja
2 jajeta
belance
1 dl mleka
300 g srednje masnog srpskog sira
kockica (ili kesica)  kvasca
malo šećera i soli
susam za posipanje

Priprema

1. U mleko stavite kvasac i malo šećera, promešajte i ostavite da kvasac ukisne.

U međuvremenu zamesite testo od brašna, ulja, belanceta i kvasca rastopljenog u mleku. Posolite i dobro izmesite testo, pa ga podelite u 8 delova.

2. Svaki deo razvucite do debljine malog prsta, u oblik kruga. Dobijene krugove delite na 4 dela, pa na sredinu svakog stavite kašiku sira, izgnječenog i pomešanog s umućenim jednim jajetom.
3. Urolajte kifle uvijajući testo prema vrhu, odnosno sredini kruga i ređajte ih u pleh. Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni oko

30 minuta.

Related Posts:

  • Sacher torta: Sočniji i čokoladniji recept niste probali Najfinija Sacher torta (Foto: Sweethert Sweets)    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci (za kalup promjera 24 ili 26 cm): - 4 jaja - odvojeno bjelanjci i žumanjci - 160 g… Read More
  • Čokoladni kolač na šoljice   Sastojci - 2 jajeta- 2 šoljice (od 200 ml) - rendanih jabuka ili  šargarepe- 1 šoljica šećera- 1 šoljica griza ili pola šoljice griza, pola integralnog brašna- 1 šoljica mlevenih oraha, lešnika ili badema- 1 šo… Read More
  • Palačinci sa čokoladnim pudingom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno: • 300 g brašna • 1 l mlijeka • 3 jaja • malo soli • malo ulja • 2 vrećice pudinga od čokolade • 100 g margarina • 150 g šećera (adsbygoogle = window… Read More
  • Video : kako ukiselit kupus? Priprema kiselog kupusa, 8 kg kupusa i 0,75kg soli u kantu od 15l (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • Biljke za žensku hormonalnu ravnotežu !! Pozabavit ćemo se tzv. biljkama koje sadrže fitoestrogene – spojeve koji štite tijelo od opasnih oblika estrogena koje bi naše endokrine žlijezde mogle početi lučiti u krvotok. Jedna od takvih biljaka je soja, ali i i… Read More

0 komentari :

Objavi komentar