luk sitno iseckati i staviti u tiganj na malo ulja da se
proprzi,zatim dodati mleveno meso,najbolja kombinacija je pola junece
pola svinjsko.Zaciniti meso po ukusu i dinstati.Svaki list oblane iseci
na sest jednakih delova.Svaku kocku nakratko potopiti u mlaku vodu da
omeksa.
Zatim na svaki stavljati po kasikicu fila i uvijati kao sarmu na uobicajen nacin.
Čajevi protiv anemije
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Anemija može da u potpunosti izmori čovjeka i nikako je
ne smijete ignorisati. Pored pravilne ishrane, pojačanog unosa gvožđa, možete probati i sa o…Read More
Meksička čokoladna pita
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
PRIPREMA TIJESTA
NADJEV200 g vrhnja za šlag2 žlice tekućeg meda120 g kvalitetne tamne čokolade (min. 60 % kakaa)50 g mliječne čokoladeTIJESTO150 g pšeničnog braš…Read More
Gala torta
Izvrsna torta koju možete praviti za sve prilike, bilo da vam želite počastiti svoje ukućane, dočekati goste, ili je pak neki praznik. Možemo reći da je idealna za sve prilike.
(adsbygoogle = window.ad…Read More
Bounty torta
Vjerovatno ste svi čuli za Bounty čokoladice koje su savršenog spoja
kokosa i čokolade, upravo se i ovdje o tome radi. Bounty torta je nešto
što svakako preporučujem da isprobate,
KORE OD BJELANJAKA
1. U 6 bj…Read More
Ratatouille
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Potrebni sastojci
2 glavice crvenog luka srednje velicine
3 tikvice srednje velicine
2 velika patlidzana
4 velika paradajza
(ili tegla cijelih, oguljen…Read More
0 komentari :
Objavi komentar