10. srpnja 2014.

Meksička čokoladna pita

Meksička pita

PRIPREMA TIJESTA
NADJEV
200 g vrhnja za šlag
2 žlice tekućeg meda
120 g kvalitetne tamne čokolade (min. 60 % kakaa)
50 g mliječne čokolade
TIJESTO
150 g pšeničnog brašna
20 g kakao praha
6 g praška za pecivo
na vrh noža mljevenog cimeta
na vrh noža mljevenih klinčića
65 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
100 g omekšanog maslaca
RUB TORTE
1 ravna žlica pšeničnog brašna
POSIPANJE
kakao prah



Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, a zatim dodajte i ostale sastojke.
Tijesto lagano miješajte dok se sastojci ne prožmu, a potom ga kratko mijesite na pobrašnjenoj površini.
Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje i popunite sa 2/3 tijesta lagano ga utiskujući po dnu kalupa.
Ostatkom tijesta obložite rub kalupa za torte do visine 2 cm.
Sve ostavite 1 sat na hladnom mjestu da se stisne.
Pecite na 190°C 10 – ak minuta.
 
PRIPREMA NADJEVA
U loncu uz stalno miješanje zakuhajte vrhnje i med.
Skinite lonac s vatre.
Čokoladu razlomite na kockice i miješajući rastopite u vrhnju.
Čokoladni šlag stavite na hlađenje.
Kad se čokoladni šlag stvrdnuo izlijte ga na tijesto i poravnajte, a zatim sve ostavite hladiti 2 sata u frižider.
Prije serviranja po želji ukrasite tortu posipanjem kakao praha.

0 komentari :

Objavi komentar