11. srpnja 2014.

Punjene kiflice


Clipboard101

Sastojci:
  • 8 manjih puter kifli
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 250 g šampinjona
  • 2 kašike brašna
  • 40 g putera
  • 3 dl mlijeka
  • 200 g praške šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 1 crvena paprika babura
  • bosiljak, so


Priprema:

1. Crni luk, prašku šunku i crvenu papriku isjeći na kockice, bijeli luk ispasirati.
2. Šampinjone isjeći na listove, kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati crni i bijeli luk, pa kratko propržiti.


4. Potom dodati crvenu papriku i pržiti je dok ne omekša. Na kraju dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Posebno umutiti mlijeko i brašno, te postepeno dolijevati u smjesu od dinstanog povrća uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne.
6. Pred kraj kuhanja dodati bosiljak, kačkavalj i začine po ukusu, pa promiješati da bi se sir rastopio.
7. Puter kifle zarezati, a potom unutrašnjost izvaditi i napuniti pripremljenim filom.
8. Nakon toga kifle poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u zagrijanoj rerni na 180ºC 10 min.

0 komentari :

Objavi komentar