11. srpnja 2014.

Idealan ručak.

PClipboard0214
Sastojci:
  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 150 g pečenih mljevenih badema
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 4 bjelanjka
  • mješavina začina
  • 1 limun, ulje
  • 600 g krompira
Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na trake širine 1,5 cm.
2. Sjediniti mljevene bademe, kukuruzno brašno, mljevenu papriku, bijeli luk u prahu i mješavinu začina po ukusu.
3. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem.
5. Trake piletine uvaljati u bjelanjke, a potom u pripremljenu smjsu od badema i slagati na papir za pečenje. Odgore poprskati s malo ulja i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni oko 35 min.
6. Krompir oguliti i isjeći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Štapiće poprskati limunovim sokom.

0 komentari :

Objavi komentar