P
Sastojci:
- 600 g pilećeg bijelog mesa
- 150 g pečenih mljevenih badema
- 150 g kukuruznog brašna
- 1/2 kašičice mljevene paprike
- prstohvat bijelog luka u prahu
- 4 bjelanjka
- mješavina začina
- 1 limun, ulje
- 600 g krompira
Priprema:
1. Pileće bijelo meso isjeći na trake širine 1,5 cm.
2. Sjediniti mljevene bademe, kukuruzno brašno, mljevenu papriku, bijeli luk u prahu i mješavinu začina po ukusu.
3. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem.
5. Trake piletine uvaljati u bjelanjke, a potom u pripremljenu smjsu od badema i slagati na papir za pečenje. Odgore poprskati s malo ulja i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni oko 35 min.
6. Krompir oguliti i isjeći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Štapiće poprskati limunovim sokom.
1. Pileće bijelo meso isjeći na trake širine 1,5 cm.
2. Sjediniti mljevene bademe, kukuruzno brašno, mljevenu papriku, bijeli luk u prahu i mješavinu začina po ukusu.
3. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem.
5. Trake piletine uvaljati u bjelanjke, a potom u pripremljenu smjsu od badema i slagati na papir za pečenje. Odgore poprskati s malo ulja i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni oko 35 min.
6. Krompir oguliti i isjeći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Štapiće poprskati limunovim sokom.
0 komentari :
Objavi komentar