11. srpnja 2014.

Torta "Bolero"

bolero
Sastojci:
Za koru:
  • 8 jaja
  • 400 g šećera
  • 2 dl vode
  • 300 g mljevenih oraha
  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica mljevene kave
  • 4 kašike brašna
  • 1/2 praška za pecivo
Fil I:
  • 250 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g tamne čokolade
  • 300 g mljevenog keksa
  • 2 dl soka od naranče
Fil II:
  • 3 vanilin pudinga
  • 10 žlica šećera
  • 7 dl mlijeka
  • 250 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g žele bombona
Za ukras:
  • 3 dl šlaga
Priprema :
Kore :
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg . Potom polako dodajte 200 g šećera i mutite dok se šećer ne otopi.
2. U zdjelu izmješajte ostatak šećera i 2 dl vode i kuhajte dok se ne otopi.
3. Skloniti sa vatre, dodati čokoladu i promiješati dok se ne istopi. Zatim dodati mljevene orahe, kavu i promiješati .
4. Za hlađenje mase dodati brašno, prašak za pecivo, žumanjka i dobro miješati. Dodati šlag od bjelanjaka i lagano promiješati kašikom .
5 Od pripremljene mješavine na okrugli kolač kalup ispeći koru 3 .
Fil I :
1. Mljeveni keks natopite u sok od naranče .
2. Posebno umutite puter, šećer u prahu i rastopljenu čokoladu , dodajte natopljene kekse i dobro izmiješajte .
Fil II :
1. U dublju šerpu sipati 5 dl vode, dodti šećer i ostaviti da provri .
2. Posebno umutiti prah za puding od vanilije sa 2 dl mlijeka i sipati u ključalo mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati dok se ne zgusne .
3. U ohlađeni fil dodati puter i izmiksati ga. Zatim dodajti sjeckane žele bombone i lagano promiješajte..
Finali korak :
1. Prvu koru premazati filom 1, pokriti s drugom korom i namazati fil II. Pokriti trećim korom i premazati sa šlagom

0 komentari :

Objavi komentar