10. srpnja 2014.

Bajadera

bajadera2
Priprema

SASTOJCI
750 g šećera
230 ml vode
300 g mljevenog keksa
230 g mljevenih oraha
380 g margarina
150 g čokolade
GLAZURA
150 g čokolade
5 žlica ulja
U posudi prokuhajte šećer i vodu, nakon trenutka vrenja kuhajte i miješajte dok smjesa ne postane gustoće meda (oko 5 minuta).
U vruću smjesu umiješajte margarin da se potpuno istopi. Prethodno samljevene orahe i kekse  dodajte smjesi i promiješajte.
Kad se smjesa u potpunosti sjedini, ukoliko je previše gusta, dodajte 1 žlicu vruće vode i promiješajte.
U smjesu tada dodajte i finu čokoladu.
U lim za pečenje veličine otprilike 25×25 cm položite pek papir i izlijte pa poravnajte čokoladnu smjesu.
Cijelu svijetlu smjesu izlijte na kolač i poravnajte. Precizno izravnajte i ostavite da se ohladi.

Za glazuru na pari rastopite čokoladu i malo ulja pa prelijte preko ohlađenog kolača.
Bajdera je gotova, no prije serviranja potrebno ju je potpuno ohladiti u hladnjaku kako bi se glazura stegnula.
Bajderu izrežite na pravilne komadiće dužine 5×2 cm i poslužite. U slast!

0 komentari :

Objavi komentar