Izvrsna torta koju možete praviti za sve prilike, bilo da vam želite počastiti svoje ukućane, dočekati goste, ili je pak neki praznik. Možemo reći da je idealna za sve prilike.
Priprema
- Bjeljanjke,šećer izmutiti dodati pržene lješnjake, brašno i prašak pecivo.
- Kuhati mlijeko ali odvojiti 2 dcl. Puding i brašno izmiješati sa mlijekom da nema grudica.Žumanjke i šećer mutiti sa mikserom dodati puding ujediniti, ukuhati u mlijeko. Kada se ohladi dodati umućeni maslac i dobro izraditi.
- Fil podijeliti na tri dijela.U jedan dodati bijelu topljenu milku, u drugi dio dodati ribanu milku sa lješnjacima a treći ostaje žut.
http://slatko-slani-recepti.blogspot.com/2014/09/krempita.html
Slagati:kora-fil sa bijelom milkom-kora-fil sa milkom s lješnjacima-kora žuti fil-kora.
“tortu ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem ili ostaviti malo fila prije nego se umiješaju čokolade.
“tortu ukrasiti sa tučenim slatkim vrhnjem ili ostaviti malo fila prije nego se umiješaju čokolade.
Sastojci:
kore6 bjeljanjaka
14 dkg šećera
10 dkg prženih mljevenih lješnjaka
1 žlica oštrog brašna
malo praška za pecivo
fil
12 žumanjaka
1l mlijeka
3 pudinga vanilija
3 žlice brašna
10 dkg šećera
još
25 dkg maslac
20 dkg bijele milke čokolade
20 dkg milke s lješnjacima
0 komentari :
Objavi komentar