Sastojci
- Broj osoba:
- 8 do 10 debljih parćića hleba za sendviče
- 50 g izrendanog parmezana
- 200 do 250 g na kocke isečenih šampinjona
- 4 struka mladog luka
- 2 čena pasiranog belog luka
- 2 grančice majčine dušice
-
100 g
gouda sir
- 200 g pršuto
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- po ukusu so i sveže samleveni biber
- 1 do 2 kašike putera + za prženje
- 2 pune šake mladog / baby spanaća
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
U dublji tiganj staviti puter i kad se otopi, dodati sitno iseckan mladi luk, pasirani beli luk, šampinjone i pržiti ih oko 5 minuta ili dok vam šampinjoni ne omekšaju i na kraju dodati opran i očišćen spanać i izdinstati ga samo dok ne omekša. Skloniti sa vatre. Pobiberiti, dodati sitno iseckanu majčinu dušicu i posoliti po ukusu i polovinu izrendanog parmezana i sve izmešati i ostaviti sa strane da se ohladi.
-
U dublju i široku zdelu umutiti jaja, dodati mleko i drugu polovinu izrendanog parmezana i sve sjediniti.
-
Hleb istanjiti sa oklagijom, po želji možete otkloniti koricu, ja nisam, svako parče hleba premazati sa kašikom-dve smesom od jaja, staviti kašiku-dve smese od šampinjona,preko staviti štapić gouda sir, koji ste isekli na onoliko delova koliko imate hleba ( ja sam napravila 6 za nas dvoje i pojeli smo po dva ) i preko toga staviti po parče pršuto, koji ste iskidali na polovinu i zaviti u rolnicu.
Tako uraditi dok imate materijala.
-
Tefonski tiganj zagrejati, staviti malo putera.
Svaku rolnicu zamočiti u smesu od jaja i pržiti dok ne porumeni sa svih strana.
-
Tako ispržene rolnice zamotati u ostatak pršuto i poslužiti.
-
6
Ideja za ove prženice je odavde,ja sam pravila po našem ukusu.
-
Prijatno!!!!!
0 komentari :
Objavi komentar