Krema
4 jaja
10 dag šecera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
2 rebra cokolade za kuhanje
25 dag margarina
Priprema:
1. Umiješati brašno, šecer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2. Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3. Izliti u veliku tepsiju i peci na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit
zarolati sa vlažnom krpom.
4. U mlijeko zakuhati brašno šecer i jaja. Ohladiti i dodati razradeni margarin. Smjesu
podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu cokoladu.
5. Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom .......
6. ........a nakon toga premazati tamnom kremom.
7. Sada biskvit ponovno cvrsto zarolati. Kolac se narezan može tako poslužiti........
8. ........a po želji se na roladu može staviti glazura od cokolade i ukrasiti listicima
badema ili išarati rastopljenom cokoladom
UN dijeta
S obzirom da dosta je tražena UN dijeta,
ovdje ćemo objaviti dijetu, recepte, pozitivne i negativne strane ovog
načina gubitka kilograma. Izvor za ovaj članak je velikim dijelom knjiga
UN DIJETA – 90 DANA-“Strpljen – …Read More
Grah sa ričetom
Grah
s ričetom (ječmenom kašom) sam prvi put jela u studentskoj menzi i
nikad mi nije bilo jasno zašto se svi zgražavaju na to jelo kad je meni
bilo tako fino. Kod nas se do…Read More
Munchmallow
Munchmallow kolač je jednostavan za
pripremu, nije previše sladak i naprosto je neodoljiv.Mjere u ovo
receptu su prilagođene za manji pleh za pečenje (tepsiju) koja je za
pola manja od klasične.
BISKVIT:
(adsb…Read More
Ulje od origana-prirodni lijek za glavobolju
Origano, poznat i pod nazivom mravinac je mediteranska biljka koja
nam je možda najpoznatija kao začin koji koristimo kod pripreme pizze i
drugih jela. Ali što je jako lijep
začin, origano uz to se ubraja u jednu od n…Read More
0 komentari :
Objavi komentar