Sastojci:
2 kore oblatne
7 kasika mlijeka
200 g secera (moze i u prahu)
250g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa
3 kom jaja
100g cokolade za kuvanje
2 kutije jaffa keksa
Priprema:
1. Rastopiti margarin na laganoj vatri, doadati mlijeko i secer i mijesati da se istopi secer.
Dodati cokoladu za kuvanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko
kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostaviti da se malo prohladi.
2. Oblatne skratiti sa krace strane za neka 4 cm. Prvu koru filovati sa pola fila, zatim
poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za sirinu prsta.
Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako
bi se fil rasporedio i izmedju keksa. Ostaviti da se stegne, najbolje preko noci.
Umjesto mljevenih oraha mozete staviti i 100 g kokosa, kako ko voli :)
Izvor:(coolinarika.com)
Related Posts:
Mentol Zeleni kolačić
Sastojci:
Biskvit:
200 g brašna
125 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje
0,6 dl vode
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
2 žlice Kandit Dessert Chef kakaa u prahu
1 žliči… Read More
Šta znači: Najbolje upotrijebiti do…?
Šta znači: Najbolje upotrijebiti do…?
Tjestenina, so, kafa ili riža su namirnice koje se mjesecima mogu čuvati
u kuhinji i još uvijek su dobre za jelo. Ipak, Evropljani bacaju u
smeće tone takve hrane. Zbog čega?
Kako j… Read More
Medeni leptirići
… Read More
2 OBROKA U ČAŠI KOJI UBIJAJU GLAD I TOPE KILOGRAME
Čokoladni doručak:
Sastojci:
3 dl light jogurta
2 žlice meda
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 banana
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
1 žlica maslaca od kikirik… Read More
Sedmo nebo
Sastojci:
Za biskvit:
-4 jaja
-180 g šećera
-100 g oraha
-1 list oblatne
Za kremu:
-200 g maslaca
-1 žumanjak
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
-150 g šećera u… Read More
0 komentari :
Objavi komentar