Sastojci:
2 kore oblatne
7 kasika mlijeka
200 g secera (moze i u prahu)
250g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa
3 kom jaja
100g cokolade za kuvanje
2 kutije jaffa keksa
Priprema:
1. Rastopiti margarin na laganoj vatri, doadati mlijeko i secer i mijesati da se istopi secer.
Dodati cokoladu za kuvanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko
kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostaviti da se malo prohladi.
2. Oblatne skratiti sa krace strane za neka 4 cm. Prvu koru filovati sa pola fila, zatim
poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za sirinu prsta.
Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako
bi se fil rasporedio i izmedju keksa. Ostaviti da se stegne, najbolje preko noci.
Umjesto mljevenih oraha mozete staviti i 100 g kokosa, kako ko voli :)
Izvor:(coolinarika.com)
Related Posts:
Brzinski kolač
Sastojci za koru:
3
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
case jogurta
2 case secera
1 casa ulja
1 casa kokosovog brasna
2 case brasna
2 kasike kakaa
2 kasicice sode b… Read More
Iskoristite stari kruh
Sastojci:
Stari
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kruh isjecen na kockice
3-4 jaja
mlijeko
vrhnje (pavlaka)
malo svjezeg sira ili kojeg imate
Priprema:
Ovako ja … Read More
Euroblok kolac
Sastojci za koru:
6 belanaca
7
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kašika šećera
1 dl ulja
7 kašika brašna
½ praška za pecivo
50 g rendane čokolade za kuvanje
Sastojci za fil:
6 žumanaca
6 kašika šeće… Read More
Medo – kolač
Kao prvo potreban je medin kalup za pecenje,moze da se
napravi bilo koji biskvit sa dodacima po zelji ili da se filuje kao torta,ja sam
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
pravila ovako:
( mjera je casa… Read More
Cokoladna fantazija
Sastojci za koru:
175 gr putera
250 gr šećera u prahu
1 vanilin šecer
4 jaja
100 gr brašna
40 gr
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kakaa
1 prašak za pecivo
175 ml ml… Read More
0 komentari :
Objavi komentar