Sastojci za koru:
Sastojci za glazuru:
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 C.
Miksati maslac, 150 gr šećera u prahu i vanillin secer, te dodavati jedan po jedan od 4 žumanjka.
Posebno pomiješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Smjesi od maslaca dodavati naizmjenično mješavinu od brašna i mlaćenicu.
Bjelanca i 100 gr šećera ulupati u čvrst snijeg.
Pažljivo umiješati u smjesu.
Uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći oko 45 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
Glazura:
Na pari otopiti čokoladu i maslac, prohladiti, pa cijelu tortu preliti glazurom.
Tortu ostaviti 1 do 2 sata u frizider da se fino stegne i ohladi, a
potom je sjeci na parcad i sluziti.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar