31. svibnja 2015.

Cokoladna fantazija

šššššššššššššššššššššššššš1 Cokoladna fantazija

















Sastojci za koru:
  • 175 gr putera
  • 250 gr šećera u prahu
  • 1 vanilin šecer
  • 4 jaja
  • 100 gr brašna
  • 40 gr kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 175 ml mlaćenice (u nedostatku može i light jogurt)
Sastojci za glazuru:
  • 150 gr čokolade za kuhanje
  • 75 gr putera
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 C.
Miksati maslac, 150 gr šećera u prahu i vanillin secer, te dodavati jedan po jedan od 4 žumanjka.
Posebno pomiješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Smjesi od maslaca dodavati naizmjenično mješavinu od brašna i mlaćenicu.
Bjelanca i 100 gr šećera ulupati u čvrst snijeg.
Pažljivo umiješati u smjesu.
Uliti u kalup obložen papirom za pečenje i peći oko 45 minuta.
Ostaviti da se ohladi.
Glazura:
Na pari otopiti čokoladu i maslac, prohladiti, pa cijelu tortu preliti glazurom.
Tortu ostaviti 1 do 2 sata u frizider da se fino stegne i ohladi, a potom je sjeci na parcad i sluziti.
Prijatno!

Related Posts:

  • Cokoladna fantazija Sastojci za koru: 175 gr putera 250 gr šećera u prahu 1 vanilin šecer 4 jaja 100 gr brašna 40 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kakaa 1 prašak za pecivo 175 ml ml… Read More

0 komentari :

Objavi komentar