Sastojci
Testo:
- 750g. brasna t-400
- 500g. kisele pavlake(kiselog vrhnja)
- 1,5 kasicica soli
- 1 kasicica secera
- 200g. margarina
- 2 praska za pecivo
- 3 jaja.
Nadev:
-
200g.
pilece salame - 250g. trapista sira(ili Gaude,koji se topi)
- 100g. kecapa.
Za premazivanje:
- 1 jaje.
Priprema
- Težina:
-
U posudu stavite kiselu pavlaku(kis.vrhnje),so,secer,jaja,sve dobro umutite zicom.
Dodajte omeksali margarin,prasak za pecivo,i postepeno dodavajte brasno,i zamesite glatko testo.
Ostavite da odstoji 20 min.
-
Testo podelite na 18 loptica.
Svaku razvijte oklagijom(velicine po zelji)ali tanko jer ce vam testo narasti,premazite sa malo kecapa,stavite kolut salame,i list sira.
-
Krajeve testa premazite umuc.jajetom,preklopite,i stisnuti viljuskom(da nadev ne iscuri).
-
Redjajte ih na veliki crni pleh oblozen papirom,premazite ih umucenim jajetom i pecite na 200c.-20 min.
0 komentari :
Objavi komentar