3. studenoga 2014.

Fructal na naš - Vaš način

/

Sastojci

  •  1 kg očišćene mrkve
  •  2 kg očišćenih jabuka
  •  1 kg očišćenih bresaka
  •  80 dkg šećera

  •  40 gr limunske kiseline
  •   voda
  •  12-13 staklenih boca od 1 litre

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno



  1. Prije nego počnete sa spremanjem soka, stavite staklene boce  grijati u pečnicu na 100°C da se steriliziraju. Poklopce prokuhajte. Očistite mrkvu i stavite je kuhati u tri litre vode. Za to vrijeme, oguliti jabuke i očistiti ih od sjemenki. Izrezati na četvrtine i dodati, sad već malo omekšaloj mrkvi. Kuhati još nekih desetak minuta dok jabuke ne omekšaju. Ubaciti očišćene breskve na minut dva.

  2. Voće izmikasti u blenderu. U vodu u kojoj se kuhalo voće doliti još vode da ukupno imate osam litara. Dodati šećer, uliti izmiksano voće i pustiti da kuha nekih petnaestak minuta. Tokom kuhanja skinuti pjenu koja se stvori. Pred kraj dodati limunsku kiselinu.

  3. Vrući sok ulijte u vruće boce i zatvorite poklopcima koje ste premazali alkoholom. Boce vratite u vruću pećnicu, neka se griju još nekih pola sata na 100°C. Izvadite i dobro omotajte dekicom da se što sporije hlade. Ovo hlađenje nekad traje i dva dana, ali zato sok može trajati godinu dana ako ga držite u tamnoj i hladnoj prostoriji. Ako ćete sok odmah piti, nema potrebe vraćati ga u pećnicu.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar