-
Prije nego počnete sa spremanjem
soka, stavite staklene boce grijati u pečnicu na 100°C da se
steriliziraju. Poklopce prokuhajte. Očistite mrkvu i stavite je kuhati u
tri litre vode. Za to vrijeme, oguliti jabuke i očistiti ih od
sjemenki. Izrezati na četvrtine i dodati, sad već malo omekšaloj mrkvi.
Kuhati još nekih desetak minuta dok jabuke ne omekšaju. Ubaciti očišćene
breskve na minut dva.
-
Voće izmikasti u blenderu. U vodu
u kojoj se kuhalo voće doliti još vode da ukupno imate osam litara.
Dodati šećer, uliti izmiksano voće i pustiti da kuha nekih petnaestak
minuta. Tokom kuhanja skinuti pjenu koja se stvori. Pred kraj dodati
limunsku kiselinu.
-
Vrući sok ulijte u vruće boce i
zatvorite poklopcima koje ste premazali alkoholom. Boce vratite u vruću
pećnicu, neka se griju još nekih pola sata na 100°C. Izvadite i dobro
omotajte dekicom da se što sporije hlade. Ovo hlađenje nekad traje i dva
dana, ali zato sok može trajati godinu dana ako ga držite u tamnoj i
hladnoj prostoriji. Ako ćete sok odmah piti, nema potrebe vraćati ga u
pećnicu.
0 komentari :
Objavi komentar