Sastojci: |
Količina: |
- testenina orhideja |
400 gr |
- mleveno meso |
400 gr |
- crni luk |
3 glavice |
- beli luk |
4-5 čenova |
- mleko |
500 ml |
- brašno |
2 kašike |
- margarin |
150 gr |
- bosiljak |
2 kašike |
- soja sos |
1 kašika |
- sok od paradajza |
300 ml |
- sir trapist |
150 gr |
- kari |
mala kašič |
Uputstvo za pripremu:
-
U zagrejanom tiganju pržiti mleveno meso na 50 gr.
margarina oko 15 minuta, dodati seckan crni luk i 3 čena seckanog belog
luka, kafenu kašičicu vegete, kašičicu bosiljka, pola kafene kašičice
karija. Sve zajedno dinstati uz mešanje još oko 10 min.
-
U vreloj vodi skuvati testeninu u obliku orhideja,ali
kuvati samo 2 minuta da odmeknu, ocediti i oprati..
Posebno praviti sos:
tako što na 150 gr. otopljenog margarina pržiti 2 kašike brašna i polako
dodavati 0,5 l mleka, mešati dok se ne zgusne, na kraju dodati 1 supenu
kašiku soja sosa, kašičicu bosiljka, malo vegete i 2 čena seckanog
belog luka.
-
Tepsiju ili vatrostalnu posudu premazati uljem i na dno
staviti dve trećine testa, premazati sa 4-5 kašika sos i lepo
izravnati.
-
Prekriti smesom od mesa i luka.
-
Preko mesa dodati paradajz sok, neki gušći i na njega rasporediti ostatak testa.
-
Preko testa preliti sos, a od odgore narendati trapist. Peći u rerni oko 1 h na 200°C.
-
Uz lazanje odlično se slaže crno vino, malo oporije.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar