1. studenoga 2014.

Lazanje " ORHIDEJA "




Sastojci: Količina:
- testenina orhideja 400 gr
- mleveno meso 400 gr
- crni luk 3 glavice
- beli luk 4-5 čenova
- mleko 500 ml
- brašno 2 kašike
- margarin 150 gr
- bosiljak 2 kašike
- soja sos 1 kašika
- sok od paradajza 300 ml
- sir trapist 150 gr
- kari mala kašič

Uputstvo za pripremu:

  • U zagrejanom tiganju pržiti mleveno meso na 50 gr. margarina oko 15 minuta, dodati seckan crni luk i 3 čena seckanog belog luka, kafenu kašičicu vegete, kašičicu bosiljka, pola kafene kašičice karija. Sve zajedno dinstati uz mešanje još oko 10 min.
  • U vreloj vodi skuvati testeninu u obliku orhideja,ali kuvati samo 2 minuta da odmeknu, ocediti i oprati..

    Posebno praviti sos: tako što na 150 gr. otopljenog margarina pržiti 2 kašike brašna i polako dodavati 0,5 l mleka, mešati dok se ne zgusne, na kraju dodati 1 supenu kašiku soja sosa, kašičicu bosiljka, malo vegete i 2 čena seckanog belog luka.

  • Tepsiju ili vatrostalnu posudu premazati uljem i na dno staviti dve trećine testa, premazati sa 4-5 kašika sos i lepo izravnati.
  • Prekriti smesom od mesa i luka.
  • Preko mesa dodati paradajz sok, neki gušći i na njega rasporediti ostatak testa.
  • Preko testa preliti sos, a od odgore narendati trapist. Peći u rerni oko 1 h na 200°C.
  • Uz lazanje odlično se slaže crno vino, malo oporije. Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar