1. studenoga 2014.

Kajgana


Kako spremiti kajganu.
Izmutite jaja i vrhnje, posolite i popaprite. U tavi otopite maslac i nekoliko minuta prodinstajte luk. Dinstanom luku dodajte sitno narezanu crvenu papriku i nastavite dinstati 1-2 miute. Luku i paprici dodajte izmućena jaja. Sve konstantno miješajte, dok jaja ne dobiju željenu tvrdoću. Kajganu servirajte sa svježom rajčicom. Uživajte.


Sastojci:
Jaje 2 kom
Luk 40 g
Paprika 40 g
Maslac 40 g
Vrhnja 0.5 dl
Sol i papar po želji

Uživajte u ovom receptu i podjelite Vaše komentare s nama.
Vrijeme pripreme: cca 10 minuta Zahtjevnost: jednostavno

Related Posts:

  • Slatki zvrkovi Sastojci: 1 pakovanje jufke 500 gr. krem sira 3 kasike kisele pavlake (kajmaka) 500 ml. mlijeka 1 puding (ja sam koristila od jagode) 8 kasika secera 3 jaja 100 ml. ulja 200 ml. kisele… Read More
  • Savršena štrudla sa višnjama i vanila pudingom Sastojci: 2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pudinga od vanilije 8 dcl. mlijeka 2 žlice gustina 1 pakovanje kora 100 gr rastopljenog maslaca 1 jaje 2 žlice griza 1 pakovanje (adsbygoogle = window.… Read More
  • Slane krofne Potrebno: 500 gr brasna 1 kesica suhe germe 100 gr pavlake prstohvat soli kasicica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); secera 1 dcl jogurta toplo (adsbygoogle = wind… Read More
  • Mramorna torta Sastojci za testo za 1 koru: 2 jaja 12 kasika secera 12 kasika (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); brasna 1 prasak za pecivo 12 kasika mleka Fil/zaliv: 8 dl mleka 25… Read More
  • Kokos kolac Sastojci: 250 gr. keksa 100 gr. kokosovog brasna 120 gr. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); putera 2 jaja 4 kasike secera u prahu 2 kasike soka od limuna 3 kasike bras… Read More

0 komentari :

Objavi komentar