Sastojci
- 100g integralnog brašna
- 50g ovsenih pahuljica
-
30g
mešano: suncokreta, lana, susama
- 50ml ulja
- jedno žumance
- 1/2 kašičice soli
- vrhom puna kašičica praška za pecivo
- 3-4 kašike jogurta
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
U blenderu samleti ovsene pahuljice (ne do kraja, tek da se usitne), pa dodati semenke i opet kratko izblendirati tek toliko da se suncokret malo izlomi. Dodati brašno, prašak za pecivo, so i izmešati par sukundi. Dodati ulje i žumance pa izblendirati da se sjedini, i na kraju dodati jogurt.
-
Smesu istresti na radnu površinu i umesiti testo. (moj blender ne može da umesi testo, ja to uvek moram ručno da završim). Ukoliko se testo jako lepi dodati tek malo brašna, a ukoliko neće da se poveže malo jogurta. Testo staviti u frižider na 10-15 minuta.
Testo razviti na debiljinu po želji, ja sam ih tanko razvila, a malo narastu u toku pečenja. Seći oblike po želji i peći na 180-190 stepeni oko 10-12 minuta.
-
NAPOMENA
Količina soli se može smanjiti, ovako su baš fino slani... :)
Od ove mere ja sam dobila 34 tanja krekera, dovoljno za jednu tepsiju od rerne.
0 komentari :
Objavi komentar