18. studenoga 2014.

Integralni krekeri


Integralni krekeri

Sastojci

  •  100g integralnog brašna
  •  50g ovsenih pahuljica
  •  30g mešano: suncokreta, lana, susama

  •  50ml ulja
  •  jedno žumance
  •  1/2 kašičice soli
  •  vrhom puna kašičica praška za pecivo
  •  3-4 kašike jogurta

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Jednostavno
  1.   Integralni krekeri 
    U blenderu samleti ovsene pahuljice (ne do kraja, tek da se usitne), pa dodati semenke i opet kratko izblendirati tek toliko da se suncokret malo izlomi. Dodati brašno, prašak za pecivo, so i izmešati par sukundi. Dodati ulje i žumance pa izblendirati da se sjedini, i na kraju dodati jogurt.
  2.   Integralni krekeri 
    Smesu istresti na radnu površinu i umesiti testo. (moj blender ne može da umesi testo, ja to uvek moram ručno da završim). Ukoliko se testo jako lepi dodati tek malo brašna, a ukoliko neće da se poveže malo jogurta. Testo staviti u frižider na 10-15 minuta.
    Testo razviti na debiljinu po želji, ja sam ih tanko razvila, a malo narastu u toku pečenja. Seći oblike po želji i peći na 180-190 stepeni oko 10-12 minuta.



  3. NAPOMENA
    Količina soli se može smanjiti, ovako su baš fino slani... :)
    Od ove mere ja sam dobila 34 tanja krekera, dovoljno za jednu tepsiju od rerne.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar