18. studenoga 2014.

Pogača sa sirom


Pogača sa sirom

Sastojci

Broj osoba:
4 – 8 osobe
  • Za tijesto:

  •  500 g brašna
  •  2 žlice soli
  •  40 g svježeg pekarskog kvasca

  •  1 žličica šećera
  •  50 ml vode
  •  100 ml ulja
  •  300 ml jogurta
  • Za nadjev:

  •  500 g polutvrdog sira
  •  2 vezice peršina
  •  2 jajeta
  •  1 žličica Vegete By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Prosijte brašno, a malo brašna ostavite za izradu tijesta. Posolite i u udubljenje u brašnu stavite kvasac koji ste prethodno izmiješali sa šećerom i toplom vodom.


  2. Prekrijte kvasac s malo brašna i ostavite neka se diže 10 minuta. Postupno umiješajte ulje i jogurt te dobro izmiješajte električnom mješalicom (7-8 minuta) da se oblikuje glatko srednje mekano tijesto.
  3. Tijesto pokrijte i ostavite dizati na toplome mjestu da udvostruči volumen.
  4. Dizano tijesto stavite na lagano pobrašnjenu dasku. Podijelite na 8 komada, svaki oblikujte i razvucite u ovalni oblik debljine ½ cm.
  5. Složite ih na malo namašćen pleh i svaki premažite nadjevom tako da ostavite uz rub 1 cm čistog tijesta. Pecite u pećnici na 200°C oko 10 minuta dok pogače ne poprime zlatnosmeđu boju.
  6. Za nadjev: jaja razmutite zajedno s Vegetom pa prelijte grubo naribani sir. Dodajte nasjeckani peršin i lagano izmiješajte.

Posluživanje

Pogače sa sirom poslužite vruće.

Savjet

Ovako mala, domišljata jela spravljena na brzinu, mogu idealno poslužiti u raznim prigodama i oblicima druženja.

Mala tajna

Obratite pozornost na debljinu tijesta kako bi pri pečenju pogače bile ravnomjerno pečene.

Napomena

Ovo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Tijesto pripremite do 5. koraka recepta. Pecite ga na 180°C 6 minuta. Ohladite tijesto, rasporedite ga u vrećice i zamrznite. Odmrzavanje: Tijesto izvadite iz vrećica na lim, rasporedite pripremljeni nadjev i pecite na 200°C 7 minuta. Trajnost: 30 dana.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar