Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 50 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Prosijte brašno, a malo brašna
ostavite za izradu tijesta. Posolite i u udubljenje u brašnu stavite
kvasac koji ste prethodno izmiješali sa šećerom i toplom vodom.
-
Prekrijte kvasac s malo brašna i
ostavite neka se diže 10 minuta. Postupno umiješajte ulje i jogurt te
dobro izmiješajte električnom mješalicom (7-8 minuta) da se oblikuje
glatko srednje mekano tijesto.
-
Tijesto pokrijte i ostavite dizati na toplome mjestu da udvostruči volumen.
-
Dizano tijesto stavite na lagano
pobrašnjenu dasku. Podijelite na 8 komada, svaki oblikujte i razvucite u
ovalni oblik debljine ½ cm.
-
Složite ih na malo namašćen pleh i
svaki premažite nadjevom tako da ostavite uz rub 1 cm čistog tijesta.
Pecite u pećnici na 200°C oko 10 minuta dok pogače ne poprime
zlatnosmeđu boju.
-
Za nadjev: jaja razmutite zajedno s Vegetom pa prelijte grubo naribani sir. Dodajte nasjeckani peršin i lagano izmiješajte.
Posluživanje
Pogače sa sirom poslužite vruće.
Savjet
Ovako mala, domišljata jela spravljena na brzinu, mogu idealno poslužiti u raznim prigodama i oblicima druženja.
Mala tajna
Obratite pozornost na debljinu tijesta kako bi pri pečenju pogače bile ravnomjerno pečene.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Tijesto pripremite do 5. koraka recepta. Pecite ga na 180°C 6 minuta. Ohladite tijesto, rasporedite ga u vrećice i zamrznite.
Odmrzavanje: Tijesto izvadite iz vrećica na lim, rasporedite pripremljeni nadjev i pecite na 200°C 7 minuta.
Trajnost: 30 dana.
0 komentari :
Objavi komentar