6. studenoga 2014.

Čokolina


Sastojci

Broj osoba:
16 osoba
  •   ZA KORE(x5)
  •  6 jaja
  •  170g secera
  •  1 kesica vanil burbon secera
  •  170g brasna mekog tip 400
  •   ZA COKOLADNI KREM

  •  12 jaja
  •  450g secera u prahu
  •  1 kesica vanil burbon secera
  •  250g maslaca
  •  250g margarina
  •  300g cokolade

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Jednostavno


  1. ZA KORE:

    Umutite prvo cvrst sneg od belanaca i 30 g secera

    Zatim umutite penasto zumanca sa preostalih 140g secera i kesicom vanil burbon secera,te dodajte brasno i miksajte na najmanjoj brzini.
  2. U smesu zumanaca dodajte sneg od belanaca lagano mesajuci kasikom
  3. Smesu podelite na 5 jednakih delova, pa ispecite 5 kora u kalupu sirine 24 cm.Pecite ih na 200 stepeni oko 5 minuta
  4. ZA COKOLADNI FIL:
    Za krem cela jaja izmiksajte penasto sa 450g secera u prahu i prokuvajte ih na pari.Kada pocnu da se zgrusavaju dodajte cokoladu izlomljenu na kockice.Kada se cokolada otopi sklonite fil sa vatre.
  5. Margarin i maslac izmiksajte penasto i dodajte fil u ovu smesu kada se prohladi.
  6. Filujte svaku koru i oblozite tortu filom i sa strane.Ukrasite po zelji.Prijatno!

Related Posts:

  • Kokos kolačići bez brašna Sastojci 3 belanca1/2 kašičice ekstrakta vanile1 1/4 šolje šećera2 1/2 šolje kokosovog brašna1/4 kašičice… Read More
  • Domaće lizalice Sastojci 125 ml vode180 ml kukuruznog sirupa ili šerbeta (voda:šećer-1:2)400 g šećera2 kašičice ekstrakta… Read More
  • Mentol bombice Sastojci 2-3 kašike likera od mentola150 g šećera u prahu250 čokolade za kuvanje u prahu200 g mlevenog ba… Read More
  • Milk kocke Sastojci 6 jaja6 kašike šećera6 kašike brašnakesica praška za pecivo4 kašike kakaa6 kašike tople vode Fi… Read More
  • Krofnice sa šargarepom Sastojci 300 g brašna2 kašičice praška za pecivorendana kora od 1 pomorandže100 g mlevenih badema200 g ša… Read More

0 komentari :

Objavi komentar