Sastojci
- Broj osoba:
- ZA KORE(x5)
- 6 jaja
- 170g secera
- 1 kesica vanil burbon secera
- 170g brasna mekog tip 400
-
ZA COKOLADNI KREM
- 12 jaja
- 450g secera u prahu
- 1 kesica vanil burbon secera
- 250g maslaca
- 250g margarina
- 300g cokolade
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
ZA KORE:
Umutite prvo cvrst sneg od belanaca i 30 g secera
Zatim umutite penasto zumanca sa preostalih 140g secera i kesicom vanil burbon secera,te dodajte brasno i miksajte na najmanjoj brzini.
-
U smesu zumanaca dodajte sneg od belanaca lagano mesajuci kasikom
-
Smesu podelite na 5 jednakih delova, pa ispecite 5 kora u kalupu sirine 24 cm.Pecite ih na 200 stepeni oko 5 minuta
-
ZA COKOLADNI FIL:
Za krem cela jaja izmiksajte penasto sa 450g secera u prahu i prokuvajte ih na pari.Kada pocnu da se zgrusavaju dodajte cokoladu izlomljenu na kockice.Kada se cokolada otopi sklonite fil sa vatre.
-
Margarin i maslac izmiksajte penasto i dodajte fil u ovu smesu kada se prohladi.
-
Filujte svaku koru i oblozite tortu filom i sa strane.Ukrasite po zelji.Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar