18. studenoga 2014.

Čokoladni liker

Čokoladni liker


Sastojci

Broj osoba:
20 – 25 osoba
  •  1,5 l mlijeka
  •  500 g šećera
  •  500 ml bijelog ruma
  •  2 Pudinga čokolada Dolcela By Podravka
  •  100 g kakaa Dolcela
  •  1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno


  1. Puding i kakao razmutite u 300 ml hladnog mlijeka, a preostalo mlijeko zakuhajte.
  2. U kipuće mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i kratko prokuhajte dok se šećer ne otopi.
  3. Dodajte puding i kakao, pa ih pjenjačom miješajte 2-3 minute.
  4. U vruću smjesu dodajte rum, promiješajte i ohladite.
  5. Ohlađeni liker ulijte u odgovarajuće boce i stavite na hladno mjesto.

Posluživanje

Čokoladni liker poslužite s kockicom leda.

Savjet

Liker obvezatno povremeno protresite. Ukoliko želite rijeđi liker možete smanjiti količinu ruma i šećera a povećat količinu mlijeka.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar