Desert od kajsija sa kiselim mlijekom
oko 8 kajsija
400 ml gustog kiselog mlijeka ili grčkog jogurta
3 kašike meda
1 kašika očišćenih sjemenki bundeve, neslanih
Priprema
Kajsije oljuštite, isjecite na kriškice, pa ih prebacite u manju šerpu i na…Read More
Brusketi
Bruskete su apetizeri iz Italije. Mogu se poslužiti toplo ili hladno, te se mogu praviti u različitim veličinama. U ovom receptu nam treba hljeb, paradajz, dvije vrste sira, majoneza i nešto malo začina.
Sastojci:
1…Read More
Čips od narandže
(1)(2)(3)(4)
Izrežite narandžu na tanke šnite (1). Stavite vodu i šećer u omjeru 1:1 da ključa (2). Stavite narandže na kratko u ključalu slatku vodu (3). Izvadite ih, ocijedite i poslažite u posudu za pečenje. Suši…Read More
Jednostavna čorba od graška i junetine
Za nas je ovo jelo idealno za proljećni ručak. Složiće te se da je čorba od graška i junetine pravi obrok za tople dane.
Grašak možete čak i izmiksati kada se skuha da biste dobili kremastiju čorbu ili dio (tek jed…Read More
Fish & chips
Sastojci: (za 6 porcija)
4 fileta brancina (fish) bez kože
195 g brašna
195 ml bijeloga vina
4 grančice majčine dušice
30 ml suncokretova ulja
80 g bjelanjka
1 prstohvat soli
škrob
5 većih krumpira
…Read More
0 komentari :
Objavi komentar