2. studenoga 2014.

Torta sa ananasom




Sastojci: Količina:
- Za koru :
- mlevena plazma 450 gr
- margarin 150 gr
- šećer u prahu 200 gr
- gazirani sok od narandže po potrebi
- Za beli fil :
- slatka pavlaka 500 ml
- kisela pavlaka 4 čaše
- 250 gr šećera u prahu
- Ostali sastojci :
- ananas 1 konzerva
- šećer 100 gr
- sok os ananasa (iz konzerve) 100 ml
- puding sa ukusom banane i vani 1 kesica
- želatin 1 kesica

Uputstvo za pripremu:

  • Mlevenu plazmu i šećer u prahu sipati u posudu. Na tihoj vatri otopiti margarin, pa ga dodati u posudu sa plazmom i šećerom. Promešati da se masa sjedini, pa dodati sok (količina po potrebi). Kalup premazati margarinom (i dno i stranice) pa formirati koru.
  • Slatku pavlaku čvrsto umutiti. Odvojeno umutiti (varjačom) kiselu pavlaku i šećer u prahu. Zatim sve sjedinitniti i izmiksirati. Masu sipati u kalup preko kore sa plazmom.
  • Ananas ocediti od viška soka, pa ga poređati preko belog fila i staviti u frižider.
  • Sok od ananasa iz konzerve i šećer staviti da se kuva, pa kad provri ukuvati puding, koji je prethodno razmućen sa malo soka od ananasa. Ostaviti da se ohladi. U međuvremenu želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa ga dodati u prohlađen fil. Fil preliti preko naređanog ananasa.
  • Tortu vratiti u frižider da se stegne i ohladi, pa odvojiti stranice kalupa. Seći tortu i uživati osvežavajućem ukusu.

0 komentari :

Objavi komentar