Sastojci: | Količina: |
---|---|
- Za koru | : |
- mlevena plazma | 450 gr |
- margarin | 150 gr |
- šećer u prahu | 200 gr |
- gazirani sok od narandže | po potrebi |
- Za beli fil | : |
- slatka pavlaka | 500 ml |
- kisela pavlaka | 4 čaše |
- 250 gr šećera | u prahu |
- Ostali sastojci | : |
- ananas | 1 konzerva |
- šećer | 100 gr |
- sok os ananasa (iz konzerve) | 100 ml |
- puding sa ukusom banane i vani | 1 kesica |
- želatin | 1 kesica |
Uputstvo za pripremu:
-
Mlevenu plazmu i šećer u prahu sipati u posudu. Na tihoj
vatri otopiti margarin, pa ga dodati u posudu sa plazmom i šećerom.
Promešati da se masa sjedini, pa dodati sok (količina po potrebi). Kalup
premazati margarinom (i dno i stranice) pa formirati koru.
-
Slatku pavlaku čvrsto umutiti. Odvojeno umutiti (varjačom)
kiselu pavlaku i šećer u prahu. Zatim sve sjedinitniti i izmiksirati.
Masu sipati u kalup preko kore sa plazmom.
-
Ananas ocediti od viška soka, pa ga poređati preko belog fila i staviti u frižider.
-
Sok od ananasa iz konzerve i šećer staviti da se kuva, pa
kad provri ukuvati puding, koji je prethodno razmućen sa malo soka od
ananasa. Ostaviti da se ohladi. U međuvremenu želatin pripremiti prema
uputstvu sa kesice, pa ga dodati u prohlađen fil. Fil preliti preko
naređanog ananasa.
- Tortu vratiti u frižider da se stegne i ohladi, pa odvojiti stranice kalupa. Seći tortu i uživati osvežavajućem ukusu.
0 komentari :
Objavi komentar