Spojiti sve sastojke za nadev sem višanja i dobro izmešati.
Odvajati po tri kore, tako da se dobiju četiri rolata.
Svaku koru namazati nadevom, a na treću staviti višnje uz ivicu i smotati u rolat.
Tako pripremljene rolate staviti u podmazan pleh, premazati ih
sa ostatkom nadeva (a ako ga ne ostane, premazati rolate sa mešavinom
ulja i vode) i staviti da se peku na 250 stepeni 20-25 minuta, dok ne
dobiju zlatno-braon boju.
Za to vreme napraviti preliv: staviti vodu i šećer u šerpicu i kuvati dok se šećer ne istopi.
Kada su rolati pečeni, preliti ih pripremljenim prelivom (vruć preliv preko vrućih rolata) i ostaviti ih da ga upiju.
Rolate potom staviti u frižider da se dobro ohlade, a zatim seći i služiti.
Prijatno! :)
Napomena:
Šoljica kojom se mere ulje i griz je standardna, mala šoljica za crnu kafu.
Ovaj rolat zaista osvežava, i baš prija u ovim letnjim danima. Što duže stoji u frižideru to je ukusniji.
Ukoliko nemate vremena da ohladite rolate, možete ih odmah nakon pečenja i nakon što upiju preliv služiti.
0 komentari :
Objavi komentar