19. listopada 2014.

Vegeterijanski sendvič s mozzarellom





Sastojci

2 kašike senfa

120 gr suhog paradajza u ulju

Pecivo po želji od 250 gr

Listovi salate

180 gr svježe mozzarelle, izrezane na krišlke

1/2 čaše peršuna

Sol i biber

 Priprema


U manjoj posudi izmiksajte senf i 1 kašiku ulja u kojem je bio paradajz, pa premažite ovim namazom jednu polovinu peciva.

Dodajte malo salate, sir, paradajz, peršun, sol i biber.

Poklopite preostalim listovima salate i drugom polovinom peciva.

Čvrsto umotajte sendvič plastičnom folijom, stavite na jedan tanjir, pa ga preklopite drugim, težim tanjirom.

Ostavite 1 h u frižider, kako bi pecivo upilo sve okuse, a zatim poslužite.

Related Posts:

  • Lažne lazanje sa krastavcima i sirom Kako nam se bliže topliji dani sve više razmišljamo o jelima, koja ne zahtjevaju kuhanje. Takve su i ove lažne lazanje. Odličan izbor za vrele dane. Sastojci: Domaći sir Sveži krastavci Paradajz So i biber Maslinovo… Read More
  • Hrskave lignje sa parmezanom i umakom od brokolija Ako pripremate večeru isnpirisanu morskim plodovima jedno od najboljih predjela koje možete izabrati su sigurno ove hrskave lignje sa parmezanom poslužene uz fen… Read More
  • Tortille s kozicama i avokadom Lagane tortille pečene s bogatim nadjevom od morskih plodova i začinjene svježim peršinom. Sastojci 200 g kukuruznog brašna 200 g glatkog brašna 2 jaja 500 ml mlijeka Sol i svježe mljeveni crni papar Biljno ulje … Read More
  • Gljive punjene blitvom i sirom Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata, a opet tako ukusan. Uz malu pomoć blendera i zdravih sastojaka dobijate odličan obrok. Sastojci: 12 gljiva pogodnih za punjenje 2 šake blitve 2 kašike prezli 2 čena bel… Read More
  • Punjene afričke Peppadew papričice Okrugle papričice – punjene i pohovane! Prave su slatkice, a možete im “dati da jedu” razne kombinacije hrane. Mi donosimo jednu. … Read More

0 komentari :

Objavi komentar