19. listopada 2014.

Vegeterijanski sendvič s mozzarellom





Sastojci

2 kašike senfa

120 gr suhog paradajza u ulju

Pecivo po želji od 250 gr

Listovi salate

180 gr svježe mozzarelle, izrezane na krišlke

1/2 čaše peršuna

Sol i biber

 Priprema


U manjoj posudi izmiksajte senf i 1 kašiku ulja u kojem je bio paradajz, pa premažite ovim namazom jednu polovinu peciva.

Dodajte malo salate, sir, paradajz, peršun, sol i biber.

Poklopite preostalim listovima salate i drugom polovinom peciva.

Čvrsto umotajte sendvič plastičnom folijom, stavite na jedan tanjir, pa ga preklopite drugim, težim tanjirom.

Ostavite 1 h u frižider, kako bi pecivo upilo sve okuse, a zatim poslužite.

Related Posts:

  • Pogača (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Testo: 300g brašnapola kockice kvasca1dl jogurta1 jaje1žumance1kašikica solimalo šećera1dcl mlake vodeNadev:2dcl kisele pavlake100g šunke100g trapist siraoko 70… Read More
  • Kebab sa junetinom Ovaj put smo ga jeli u malim grckim piticama. :) Sastojci 1 kg. mljevenog juneceg mesa 1 glavica luka 2 cesnja bijelog luka 2 jaja 2 kasike prezli sitno seckan persunov list so, biber, origano (adsbygoogle = window.… Read More
  • Varena krompiruša (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1kg krompira 500g gotove jufke dvije glavice luka dvoje jaja jedna pavlaka dvije kašike sitno sjeckanog peršuna friškog - ulje za jufke mastit… Read More
  • Cvijet viršle                                                                … Read More
  • Krem čorba od piletine Potreban materijal:                                           150 g piletine 1 mala glavica luka 2 čehna bijelog luka… Read More

0 komentari :

Objavi komentar