9. listopada 2014.

Medene ptičice


Sastojci: Količina:
- brašno 450 grama
- margarina 200 grama
- jaja 2
- soli kašičica
- mleka 2 dcl.
- kvasca pola paketića
- šećera kašičica
- voda 1 dcl.
- suvo grožđe nekoliko zrna
- med za premaz

Uputstvo za pripremu:

  • U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe. Za to vreme u brašno dodati so, jaja, mleko i 120 grama omekšalog margarina. na kraju dodati nadošli kvasac i zamesiti glatko testo. Prekritit krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice.

  • Od svake loptice napraviti valjke i vezati svaki valjak u čvor.

  • Čvor je telo ptičice. Od jednog kraja oblikovati glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnuti i zaseći nožem da oblikuje rep.

  • Suvo grožđe iseći na pola ili četvrtine, pa ih staviti kao oči ptičicama. Ptičice poređati u nauljen pleh i šeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Vruće ptičice premazati medom.

Preuzeto sa: http://zena.blic.rs/recepti/Peciva-i-pite/23305/Medene-pticice

Related Posts:

  • Rafaelo kocke sa jagodama Sastojci i priprema: Evo jos jedan kolac sa jagodama i za ovu sezonu dosta…Tek drugi dan kad se svi sastojci spoje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); osjeti se r… Read More
  • Kokosove princez bombice Sastojci: 4 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); + žumanjak (ako su sitnija) ili 3 jaja + žumanjak (ako su krupnija) 200 g kokosa 200 g šećera Krema: 2 dl mlijek… Read More
  • Domaca tanan halva Sastojci: 500 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); tahini paste 2 bjelanceta 300 gr sjeckanih, neslanih pistacija Sirup: 400 gr secera 200 ml vode ekstrakt od vani… Read More
  • Riba iz rerne Sastojci i priprema: Riječna riba mrena vrlo jednostavno pripremljena a pobrala je sve komplimente, vjerujem da će se i vama dopasti. Sastojci: riba začin od (adsbygoogle = window… Read More
  • Sok od Zove Sastojci i priprema: Gotova (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); je prva tura gustog sokica od Zove, ovaj put sam pravila po novom receptu, prosle godine smo p… Read More

0 komentari :

Objavi komentar