14. listopada 2014.

Trobojna čokoladna torta




Potrebni sastojci:
Za kremu od tamne cokolade

280 gr.tamne kvalitetne cokolade
110 gr.putera
2 kasicice nes kafe
1-2 kasike vrele vode
4 jaja
2 kasike secera

Za kremu od mlecne cokolade

280 gr. mlecne kvalitetne cokolade
4 kasicice kafe
40 ml. vrele vode
375 ml. slatke pavlake

Za kremu od bele cokolade

280 gr. bele kvalitetne cokolade 
30 ml. vode
3 kasike baileys likera
1 kasicica dobre vanile
375 ml. slatke pavlake

Pripremanje:
Za izradu torte ce vam biti potreban kalup velicine 20 cm,cije se dno skida . Na pek papiru ocrtajte unutrasnjost kalupa nakon sto odvojite dno
Okrenite papir sa druge strane,kako olovka nebi dosla u dodir sa hranom . 50 gr cokolade otopite na pari i sipajte na sredini kruga
Kasikom pazljivo razmazite vodeci racuna da ne predjete ivice kruga.Stavite u frizider dok ne ocvrsne.Dobicete cokoladni disk.
Pazljivo ga prebacite na tanjir na kome cete servirati tortu.Preko cokoladnog diska stavite stranice raskopljenog obruca od kalupa i zatvorite,tako da vam disk bude umesto dna.
Na taj nacin se krema nece zalepiti za tanjir,tako da cete moci lepo da servirate.
Za tamnu kremu,cokoladu i puter otopite na pari.Sklonite sa vatre i umesajte kafu koju ste otopili u malo vrele vode i zumanca.
Miksajte zumanca sa dve kasike secera u cvrst sneg,ali ne previse ulupan.Dodajte smesu od cokolade i lagano mesajte dok se smesa ne ujednaci.
Odmah sipajte preko cokoladnog diska u kalup.Stavite u frizider da se ohladi
Za kremu od mlecne cokolade,kafu otopite u vreloj vodi,dodajte iseckanu cokoladu i lagano na pari otopite.
Mesajte dok se smesa ne ujednaci.Ohladite,cokolada bi trebala biti mlaka.Slatku pavlaku ulupajte,dodajte otopljenu cokoladu i pazljivo izmesajte.
Odmah prelijte preko sloja od tamne cokolade.Vratite u frizider da se hladi a u medju vremenu napravite kremu od bele cokolade.
Za kremu od bele cokolade,prokljucajte vodu,dodajte iseckanu belu cokoladu i opet otapajte na pari mesajuci.
Uklonite sa vatre,dodajte liker i vanilu.Prohladite dok smesa ne postane mlaka.Ulupajte slatku pavlaku i pazljivo umesajte smesu od otopljene bele cokolade.
Izlijte odma u kalup preko sloja od mlecne cokolade.Lepo poravnjate,pazljivo poklopite necim i ostavite u frizider preko noci.
Pre nego sto servirate,kalup kratko obmotajte krpom koju ste namocili u vrucu vodu kako bi se krema opustila i kalup lakse skinuo.
Otvorite stranice kalupa i pazljivo izvucite. Dekorisite po zelji.Secite vlaznim toplim nozem i servirajte hladno.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar